Οι 6 ημέρες που θα κρίνουν το lockdown στην Αττική – Λάρισα και Ροδόπη…

Estimated read time 1 min read

Ιδιαιτέρως κρίσιμη για ένα lockdown θεωρείται από τους ειδικούς η εβδομάδα που διανύουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με την διασπορά του κορονοϊού που εξακολουθεί να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Από τα 2166 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τα 542 εντοπίστηκαν στην μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας. Στην κυβέρνηση αναμένουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες για να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους.

“Θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν τα μέτρα. Και πιστεύω ότι, εφόσον, τα μέτρα εφαρμοστούν θα έχουν αποτέλεσμα” είπε ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι 6 ημέρες που θα κρίνουν το lockdown στην Αττική - Λάρισα και Ροδόπη ακολουθούν τον δρόμο της Θεσσαλονίκης

Ωστόσο στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό στην Αττική, τότε δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα τύπου Θεσσαλονίκης. Λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν μια καθαρή εικόνα για την πορεία της νόσου. “Η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα”, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί επιμένουν στην διεύρυνση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα που ισχύει μέχρι στιγμής.

αθήνα

Σενάριο για απαγόρευση εξόδου από την Αττική

Δεν αποκλείεται και ανάλογα με την πορεία του Κορονοϊού στην Αττική να αποφασιστεί η απαγόρευση εξόδου από την περιφέρεια το Σαββατοκύριακο. Με τον τρόπο θα φρενάρει όσους σκέφτονται να μετακινηθούν εκτός Αττικής προκειμένου να διασκεδάσουν σε περιοχές που δεν βρίσκονται στο κόκκινο και η εστίαση είναι ανοικτή, όπως την Χαλκίδα, το Λουτράκι η ακόμα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί η μετακίνηση από νομό σε νομό δεν έχει απαγορευτεί καθώς υπάρχει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ξεκινάει στις 12 το βράδυ.

Προς γενικό lockdown Ροδόπη και Λάρισα

Ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Λάρισα και Ροδόπη που ανακοινώθηκαν 106 και 108 κρούσματα αντίστοιχα. Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να ανακοινωθεί από την πολιτική προστασία γενικό lockdown. Οι δύο περιοχές που βρίσκονται ήδη στο κόκκινο και αναμένεται να βαφτούν στον επιδημιολογικό χάρτη με γκρι χρώμα όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Η Μαγνησία βρίσκεται ήδη και αυτή σε κόκκινο συναγερμό καθώς όπως δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης διαπιστώθηκαν 135 ενεργά κρούσματα.

Θεσσαλονίκη

Εκρηκτική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Το βάρος των επιδημιολόγων έχει πέσει στην Θεσσαλονίκη με την κατάσταση να εξακολουθεί να είναι εκρηκτική καθώς χθες καταγράφηκαν 595 νέα κρούσματα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως με τα περιοριστικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση η επιδημιολογική εικόνα θα σταθεροποιηθεί, ωστόσο δεν κρύβουν την ανησυχία τους κάτι που τονίστηκε και στην συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας. “Είδατε, τα νούμερα είναι 595 στη Θεσσαλονίκη, 542 Αττική. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 5 με 6 φορές μεγαλύτερη διασπορά από ό,τι στην Αττική” είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΜΕΘ

Μειώνονται τα κρεβάτια των ΜΕΘ

Το σύστημα υγείας δείχνει επί του παρόντος να αντέχει, ωστόσο με τους ταχύτατους ρυθμούς που εξαπλώνεται η νόσος στην χώρα μας, δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήδη ο αριθμός των 165 διασωληνωμένων αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, γεγονός που προβληματίζει έντονα τους λοιμωξιολόγους.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. “Για την Αττική έχουμε στο σύνολο 359 κλίνες ΜΕΘ και 292 είναι καλυμμένες. Από αυτές τις 359, οι 140 είναι για τον κορονοϊό εκ των οποίων οι 41 είναι κενές και οι 99 είναι καλυμμένες”. Ποιο πιεστική είναι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη που υπάρχουν μόλις 20 κρεβάτια εντατικής θεραπείας κενά. “Σε σύνολο 136 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας οι 92 είναι καλυμμένες. Από αυτές τις 136, 83 ΜΕΘ είναι αποκλειστικά για τον κορονοϊό, εκ των οποίων 63 είναι καλυμμένες και οι 20 είναι κενές”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author