Οι συμμορίες σε πόλεμο με συμβόλαια θανάτου – Οι 4 αρχηγοί «Βόρειων» και «Νότιων»

Estimated read time 1 min read

Η γεωγραφία αλλά και ο τρόπος δράσης της ελληνικής μαφίας αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα και συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφέρεται ότι υπάρχουν τέσσερις αρχηγοί των «Βόρειων» και «Νότιων» από την ελληνική μαφία. Σε βάρος των τριών από αυτούς έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019, ενώ ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί».

Μετά τις τελευταίες εκτελέσεις, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται πως το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται σε φάση «εκκαθαρίσεων», συνεργασιών και επέκτασης σε Αττική και επαρχία ανάλογα με τις εγκληματικές προσβάσεις και συνεργασίες.

Το χαρακτηριστικό είναι ότι έχει μικρύνει η οικονομική «πίτα» όσον αφορά τους εκβιασμούς με πολλούς όμως διεκδικητές του μαύρου χρήματος, ενώ δεν υπάρχουν γεωγραφικά σύνορα, καθώς οι εκβιαστές μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος από την Αθήνα έως και τη Μύκονο. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown, σημειώνεται στο ρεπορτάζ του καναλιού.

Οι μεγάλες φατρίες, με τους 4 αρχηγούς επιδίδονται μόνο στους εκβιασμούς «μαρκάροντας» περιοχές, ενώ οι υπο-ομάδες ασχολούνται με ναρκωτικά και πορνεία. Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες και ξενοδοχεία.

Ελληνική μαφία: Το όνομα του 39χρονου πυγμάχου στην έκθεση Χρυσοχοΐδη

Το όνομα του 39χρονου πυγμάχου περιλαμβάνεται στην έκθεση Χρυσοχοΐδη με τα 500 ονόματα, γιατί το 2015 τον είχε προσεγγίσει ομάδα εκβιαστών της Αθήνας προκειμένου να γίνει ο «αντιπρόσωπος» της επέκτασής τους σε καλοκαιρινά καταστήματα στο Ξυλόκαστρο, Κιάτο αλλά στην Πάτρα, αναφέρει ο ΣΚΑΪ. Ο 39χρονος, ωστόσο, είχε αθωωθεί σε εκείνη την υπόθεση.

Σημειώνεται πως χθες τη νύχτα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έκαναν ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ, στα νότια προάστια και παραλιακό μέτωπο της Βορειονατολικής Αττικής, εξετάζοντας τον ρόλο των εργαζομένων σε αυτά.

Ελληνική μαφία: Οι αποφάσεις Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα

Προκειμένου να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα και να ενισχύσει την αστυνόμευση η ΕΛΑΣ προχωρά σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού της σχεδίου. Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αποφασίστηκε η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.

Σημειώνεται, ότι χθες (Δευτέρα) το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author