Οι πραγματικές φιλίες αποδεικνύονται στα δύσκολα – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

«Μια πόλη που βγήκε πιο δυνατή μέσα από τον όλεθρο του πολέμου, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή τραγωδία. Οι σκέψεις μας είναι στη Βηρυτό», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Και συνεχίζει η ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται με μία φωτογραφία του Λιβάνου: «Επικοινωνούμε με τον Δήμο Βηρυτού για να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Οι πραγματικές φιλίες αποδεικνύονται στα δύσκολα».

Μια πόλη που βγήκε πιο δυνατή μέσα από τον όλεθρο του πολέμου, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή τραγωδία. Οι σκέψεις μας…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis στις Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Το Ισραήλ προσφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια στον Λίβανο

Το Ισραήλ προσφέρθηκε να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο, μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη Βηρυτό το απόγευμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς.

«Το Ισραήλ προσέγγισε τον Λίβανο μέσω διεθνών και διπλωματικών διαύλων και πρόσφερε στη λιβανέζικη κυβέρνηση ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Γκαντς και τον υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι.

Από την έκρηξη στον τομέα του λιμανιού σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι οι υπεύθυνοι της καταστροφής θα λογοδοτήσουν, ζητά βοήθεια από τις «φίλες χώρες»

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ δεσμεύτηκε απόψε ότι όσοι ευθύνονται για την έκρηξη στην «επικίνδυνη» αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού θα λογοδοτήσουν.

«Σας υπόσχομαι ότι αυτή η καταστροφή δεν θα περάσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Όσοι ευθύνονται θα πληρώσουν το τίμημα», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Τα δεδομένα γύρω από αυτήν την επικίνδυνη αποθήκη, που βρισκόταν εκεί από το 2014, θα γίνουν γνωστά και δεν θα προκαταλάβω τις έρευνες», πρόσθεσε.

Ο Χασάν Ντιάμπ απηύθυνε έκκληση στις «φίλες χώρες» να βοηθήσουν τον Λίβανο. «Απευθύνω κατεπείγουσα έκκληση σε όλες τις φίλες και αδελφές χώρες που αγαπούν τον Λίβανο να σταθούν στο πλευρό του και να μας βοηθήσουν να γιατρέψουμε τις βαθιές πληγές μας», είπε χαρακτηριστικά.



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author