Οι «δύο συν μία» περιοχές πέρα από την Αττική που προκαλούν ανησυχία λόγω κορονοϊού

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού τα οποία έχουν εντοπιστεί σε τρεις περιοχές της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, το απόγευμα της Τρίτης, εκτός της Αττικής, υπάρχουν «δύο συν μία» περιοχές που έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως οι περιοχές αυτές είναι η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και η Πέλλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο υφυπουργός, μέσα σε τρεις ημέρες έχουν καταγραφεί στην Κοζάνη 49 κρούσματα κορονοϊού ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμού έχουν τεθεί 101 στενές επαφές. Στην περιοχή υπάρχουν 181 ενεργά κρούσματα και 8 ασθενείς νοσηλεύονται.

Στα Ιωάννινα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από την Παρασκευή το βράδυ έως και το βράδυ της Δευτέρας έχουν καταγραφεί 66 νέα κρούσματα κορονοϊού και 147 επαφές βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ό,τι αφορά στην Πέλλα, αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 212 τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε συγκεκριμένο cluster, το οποίο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς: «παρακολουθούμε και νομίζουμε έχουμε στεγανοποιήσει».

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί γιατί «η κατάσταση είναι κρίσιμη».



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author