«Οι διαρθρωτικές αλλαγές προϋπόθεση για την εκταμίευση»

Άμεσα μέτρα για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οικονομική εξυγίανση πρόταξε ο πρόεδρος του Eurogroup «για να αντιστραφεί το κλίμα της κρίσης αξιοπιστίας», σημειώνοντας ότι, τυχόν επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δε μπορεί να προεξοφληθεί πριν την επίσημη έκθεση της τρόικας που αναμένεται στη χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Θα πρέπει τα δημοσιονομικά μέτρα να είναι αξιόπιστα και ισχυρά» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο ενός τρίτου Μνημονίου συνεργασίας για την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup δεν πήρε σαφή θέση, χωρίς όμως να το αποκλείει. Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι είναι κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου, που «μπορεί να εξεταστεί μόνο από τα αρμόδια οικονομικά κλιμάκια της τρόικας, ανάλόγα με τα ευρήματα, τις εκτιμήσεις και τις αξλογήσεις της».

«Πιστεύω ότι μια στιβαρή και αξιόπιστη στρατηγική σε ότι αφορά το μεσοπρόθεσμο είναι μια προϋπόθεση σε ότι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης» σχολίασε ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος σημείωσε ότι «το μέλλον είναι στα χέρια της Ελλάδας και πρόκειται πιθανότατα για την τελευταία της ευκαιρία».

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει υπάρξει πολύ σημαντική συμβολή της Ελλάδας στο ευρωπαικό οικοδόμημα» σημείωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ υπογραμμίζοντας ότι είναι «σθεναρά κατά του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και θα βάλει σε νέες περιπέτειες ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Η Ελλάδα έχει πραγματικά καταβάλει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος» τόνισε ο κ. Γιούνκερ, κάνοντας ρητή αναφορά τόσο στις «έντιμες προσπάθειες πολλών πολιτών που σηκώνουν τα βάρη της κρίσης διαβιούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», όσο και στην «ανάγκη να πληρώσουν και άλλοι», παραπέμποντας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Εκφράζω και εκτός Ελλάδος ότι οι Έλληνες πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, γιατί αυτό πολλές φορές δε γίνεται αντιληπτό από άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr

You May Also Like

More From Author