Οι Γάλλοι σκότωσαν τον ηγέτη του ΙSIS στη Σαχάρα – Νίκη κατά της τρομοκρατίας, λέει ο Μακρόν – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ», τόνισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με το Παρίσι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, θεωρείται υπεύθυνος για τις περισσότερες αιματηρές επιθέσεις στο Μάλι, τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι , ο πλέον καταζητούμενος τζιχαντιστής της Γαλλίας στο Σαχέλ, είχε στοχοποιήσει Αμερικανούς στρατιώτες σε μια θανατηφόρα επίθεση τον Οκτώβριο του 2017 , κατά την διάρκεια της οποίας τέσσερις στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και τέσσερις Νιγηριανοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο νοτιοδυτικό Νίγηρα.

Στο τέλος του 2019, το Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα είχε πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων μεγάλης κλίμακας κατά στρατιωτικών βάσεων στο Μάλι και τον Νίγηρα.

Στις 9 Αυγούστου του 2020, στο Νίγηρα, ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης διέταξε προσωπικά τη δολοφονία έξι Γάλλων εργαζομένων βοήθειας και του Νιγηριανού οδηγού και οδηγού τους, αναφέρει το Ελιζέ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το επεισόδιο με άγνωστο που πήγε να τη φωτογραφίσει στο δικαστήριο

Γλυκά Νερά: Η μητέρα του συζυγοκτόνου «σπάει» τη σιωπή της – Τι λέει για τη μικρή Λυδία

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author