Οι αντιφάσεις του συζυγοκτόνου και οι δικαιολογίες για την αφαίρεση της κάρτας

Estimated read time 1 min read

Στα χέρια του ανακριτή βρίσκεται η έρευνα για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον 33χρονο σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Τα ερωτήματα προς τον συζυγοκτόνο είναι πολλά και αμείλικτα.

Και όσο προσπαθεί να απαντήσει υπό το πρίσμα της μη προμελέτης, τόσο πέφτει σε αντιφάσεις.

Υπόθεση Δογιάκη: Εγκληματολόγος αμφισβητεί την αυτοκτονία – Τι δεν κολλάει στον διπλό πυροβολισμό

Το σενάριο που παρουσιάζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι ότι σκότωσε την Καρολάιν μετά από καβγά τους, στον οποίο μάλιστα εκείνη απείλησε τον ίδιο αλλά και το παιδί. Ο άνθρωπος που χρησιμοποίησε το παιδί για να σκηνοθετήσει τη σκηνή της ληστείας αλλά και στη συνέχεια, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει ότι φοβήθηκε για την ασφάλειά του.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι στις εντάσεις που είχαν στη σχέση τους με την Καρολάιν, εκείνη τον χτύπαγε.

Ωστόσο τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει είναι πολλά και δεν έχουν εύκολες απαντήσεις.

Οι αντιφάσεις του πιλότου

Στο ερώτημα για την κάμερα απαντάει το εξής:

Ισχυρίζεται ότι η κάμερα σταματά την καταγραφή όταν κάποιος μπει να δει τι έχει καταγραφεί στην εφαρμογή του κινητού. Έτσι, είπε ότι μπήκε να δει αν έχει καταγραφεί ο τσακωμός με την Καρολάιν, που όπως υποστήριξε του είχε πει «να ψοφήσετε εσύ και το παιδί».

Στο ερώτημα γιατί ήθελε να δει το απόσπασμα, απάντησε ότι ήθελε να πάει να το δείξει στην Καρολάιν για να της πει πόσο άσχημα φέρθηκε!

Οι έρευνες για το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά συνεχίζονται. Ο 33χρονος στην κατάθεση του υποστήριξε πως κατέστρεψε την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό του συστήματος και οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο, έστω και μετά από 40 περίπου μέρες.

Ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση περιμένει την πραγματογνωμοσύνη για την κάμερα ασφαλείας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να έχει ακριβή εικόνα για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν.

Η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει τους ισχυρισμούς του δράστη

Ένα ακόμα στοιχείο έχει να κάνει με τον τρόπο που διενεργήθηκε το έγκλημα. Η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Ερωτήματα έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα αναπαράσταση του φόνου από τον 33χρονο.

Ειδικοί αναφέρουν πως η διενέργεια αναπαράστασης θα έριχνε φως στο τι πραγματικά συνέβη.

Προφανώς ακόμα και να υπήρχε καβγάς δεν αποδεικνύει ότι ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος. Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιατροδικαστική έρευνα η Καρολάιν βρέθηκε νεκρή μπρούμυτα και πιθανότατα κοιμόταν όταν δέχτηκε την επίθεση.

Δεν είχε κανένα αμυντικό τραύμα και ο ισχυρισμός του πιλότου ότι τον προκάλεσε – πέρα από ήσσονος σημασίας – είναι και αβάσιμος.

Ο ασφυκτικός έλεγχος και η ρήξη στη σχέση

Από όσα αποκαλύπτονται για τη σχέση του ζευγαριού μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το κλίμα ήταν ασφυκτικό για την Καρολάιν. Η τελευταία αποκάλυψη αναφέρεται στο πως σταμάτησε η Καρολάιν τις συνεδρίες με την «ψυχολόγο».

Ενώ η ένταση μεταξύ του ζευγαριού ήταν μεγάλη, η Ελένη Μυλωνοπούλου λειτούργησε κατευναστικά.

Στις 4 Φεβρουαρίου η σύμβουλος λαμβάνει το εξής μήνυμα από το κινητό της Καρολάιν:

«Διακόπτουμε τις συνεδρίες, γιατί πηγαίνω πολύ καλύτερα».

Το μήνυμα αυτό τής προκαλεί μεγάλη έκπληξη, καθώς το κλίμα ανάμεσα στο ζευγάρι χαρακτηριζόταν από εντάσεις.

Η κ. Μυλωνοπούλου φαίνεται πως έστειλε μήνυμα στον σύζυγο της Καρολάιν. «Η Καρολάιν μου είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει και αυτό είναι μεγάλο λάθος», του είπε.

Ο πιλότος της απαντάει αμέσως: «Έχετε δίκιο, είναι λάθος, θα προσπαθήσω να τη μεταπείσω. Θα σας ειδοποιήσω αμέσως».

Η ειδοποίηση αυτή, ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ.

Ποιος έστειλε το μήνυμα;

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο υπάρχει η αίσθηση ότι το μήνυμα έχει σταλεί από το κινητό της 20χρονης αλλά μετά από παρέμβαση του πιλότου, ο οποίος δεν ήθελε να συνεχίσει αυτές τις συνεδρίες. Την ίδια στιγμή υπάρχουν υποψίες πως εκείνος υπέδειξε στην Καρολάιν τι θα γράψει.

Μοιάζει σαν να παίρνει τον ρόλο να μεταπείσει την Καρολάιν, κάτι που δεν γίνεται ποτέ, και από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο όλα δείχνουν πως η κατάσταση ανάμεσα στο ζευγάρι επιδεινώνεται ραγδαία.

«Είναι φανερό ότι υπήρχε κλιμάκωση στην ένταση και δεν μπορώ να καταλάβω εάν αρχή των πάντων ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη ή αν ήταν κάτι άλλο», είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και τόνισε πως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην πέσουμε στο λάθος των συνωμοσιολογικών θεωριών.

Η σιωπή της Καρολάιν

Όπως τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, η Καρολάιν απέφευγε να μιλήσει στους συγγενείς της στην Αλόννησο για τα όσα ζούσε στο πλευρό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ειδικότερα, οι δικοί της άνθρωποι δεν γνώριζαν τίποτα για όσα βίωνε η νεαρή κοπέλα στον γάμο της και πως από το περασμένο καλοκαίρι υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους.

Μάλιστα, η Καρολάιν είχε δεχθεί εισηγήσεις για να μιλήσει στους συγγενείς της και ιδιαίτερα στη μητέρα της, ωστόσο η ίδια αισθανόταν «δυνατή» και πως δεν θα κινδυνεύσει μέσα στο γάμο της.

Έτσι εξηγείται και η οργισμένη αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν την Αλόννησο, όταν τα δημοσιεύματα των «Νέων» και του «Βήματος» έκαναν τις πρώτες αναφορές για το ρόλο του 33χρονου στην υπόθεση της ληστείας από τους τρεις κουκουλοφόρους -όπως είχε σκηνοθετήσει και καταγγείλει στις Αρχές.

Ενδοοικογενειακή βία

Το ενδεχόμενο της ενδοοικογενειακής βίας θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Όχι μόνο γιατί τέτοιου είδους φόνος είναι συνήθως κορύφωση κακοποιητικών συμπεριφορών. Ξέρουμε από μαρτυρίες για τη σπασμένη πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Η Καρολάιν μπορεί να φάνηκε το μοιραίο βράδυ πιο αποφασισμένη από ποτέ να εγκαταλείψει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που την ακολουθούσε παντού από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το τέλος.

Ήταν εκεί στην πρόβα νυφικού, ήταν εκεί όταν πήγαινε στην «ψυχολόγο», μιλούσε ο ίδιος για λογαριασμό της.

Το κινητό του που ξεσκονίζεται από τις αρχές, αν και καθυστέρησαν να του το πάρουν, είναι ακόμα ένα στοιχείο που θα ρίξει φως στο πως και γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν και στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία σκηνοθέτησε αυτό που νόμιζε ως τέλειο έγκλημα.

Γλυκά Νερά: Τι ποσό έδωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς για την αγορά του οικοπέδου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tanea.gr

You May Also Like

More From Author