Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει 130 σταθμούς δειγματοληψίας

Estimated read time 1 min read

Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του στρατού στη διαδικασία του Testing, έδωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. 

«Από την αρχή της πανδημίας το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα αρμόδια υπουργεία, έθεσε στη διάθεση τους εξειδικευμένο προσωπικό, υλικά και χώρους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις «συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests). Οι σταθμοί δειγματοληψίας έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των στρατιωτικών νοσοκομείων, καλύπτοντας, έτσι και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας. Εκεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους όπου θα υπάρχουν γιατροί νοσηλευτές και  γραμματειακή υποστήριξη από τον στρατό ξηράς θα ξεκινήσουν να διεξάγονται rapid test για τους πολίτες» είπε αρχικά ο κ. Φλώρος. 




Και συνέχισε: «Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται για έλεγχο σε αυτούς τους σταθμούς, με ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας που θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση καταγραφής θετικού δείγματος.  Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, συνεχίζεται η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε σειρά από δράσεις στην προσπάθεια του περιορισμού της διασποράς».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέλυσε τα επτά σημεία της δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων ως τώρα στο «μέτωπο» της πανδημίας:

– Διάθεση 35 κλινών και 18 κλινών ΜΕΘ στα στρατιωτικά νοσοκομεία
– Διάθεση κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ
– Διάθεση 2 κλινικών στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
– Διάθεση 28 κλινών στο ΑΧΕΠΑ
– Ανάπτυξη και λειτουργία της κινητής μονάδας υγείας στο προαύλιο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
– Υποστήριξη του ΕΚΑΒ στη μεταφορά ασθενών με μη Covid σοβαρές παθήσεις
– Διάθεση 232 υγειονομικών στελεχών στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τα εργαστήρια αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Καστοριά, Ξάνθη, Εχίνο και στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω», είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, «ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς καμία έκπτωση στην εκτέλεση της κύριας αποστολής τους, διαθέτουν την τεχνογνωσία και την ετοιμότητα να σταθούν αρωγοί στο κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας με τις δυνάμεις τους στο κοινό εθνικό μέτωπο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού για την προάσπιση του μείζονος αγαθού της δημόσιας υγείας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στα λύματα – Κίνδυνος για απότομο ξέσπασμα στις γιορτές

Βουλή: Με κόντρες επί της διαδικασίας η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την προστασία της δημόσιας υγείας

Κύπρος: Σύσταση συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author