Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ανήλικοι Έλληνες

Estimated read time 1 min read

Δύο ανήλικοι Έλληνες συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ως δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του 52χρονου σταθμάρχη στο Μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αδέλφια, 15 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Τα δύο αδέλφια δεν είναι σεσημασμένα και δεν έχουν συλληφθεί στο παρελθόν. Αύριο Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ που τους βοήθησε να κρυφτούν.

Ο 52χρονος σταθμάρχης κλήθηκε και μετέβη στη ΓΑΔΑ προκειμένου να αναγνωρίσει τους δράστες.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταφέρει μέχρι χθες να συνθέσουν τις κινήσεις και την πορεία των δραστών, από τη στιγμή που μπήκαν στο δίκτυο του Μετρό έως την έξοδό τους από αυτό, αναζητώντας παράλληλα ένα καρέ στο οποίο να είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπά τους.

Υπενθυμίζεται ότι δύο δράστες αρχικά εξύβρισαν τον σταθμάρχη, που τους κάλεσε να φορέσουν μάσκα στον συρμό και στην Ομόνοια τον ακολούθησαν όταν κατέβηκε από το βαγόνι, ξυλοκοπώντας τον με βαναυσότητα.

Το χρονικό

Οι δύο ανήλικοι αρχικώς επιβιβάστηκαν σε συρμό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Ο 52χρονος σταθμάρχης, αντίστοιχα, επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό «Ανθούπολη». Πριν το τρένο φθάσει στην Ομόνοια, ο άτυχος υπάλληλος έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς αρχικά επειδή είχαν ανεβάσει τα πόδια τους στα απέναντι καθίσματα, ενώ στη συνέχεια τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Εκείνοι αντέδρασαν βρίζοντας και φτύνοντάς τον.

Όταν ο 52χρονος αποβιβάστηκε από τον συρμό στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, αρχικά δέχτηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί άρχισαν να χτυπούν με κλωτσιές τον άτυχο άνδρα, όπως έχει αποτυπωθεί στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δύο νεαροί δεν αποχώρησαν από τον σταθμό. Άλλαξαν αποβάθρα και ατάραχοι συνέχισαν το δρομολόγιο με τελικό σταθμό αποβίβασης το Μοναστηράκι.

Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε». 

xylodarmos-sto-metro-synelifthisan-os-drastes-dyo-anilikoi-ellines1

Αυστηρότερες ποινές

Αυστηρότερες ποινές για τις βιαιοπραγίες σε βάρος πολιτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας μετά το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού σταθμάρχη του Μετρό που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ήδη απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη που έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση των όποιων προβληματικών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου. Διαβάστε αναλυτικά

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author