Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Δίωξη για κακούργημα στους δύο ανηλίκους

Estimated read time 1 min read

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης ασκήθηκε στους δύο ανηλίκους για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη στο Μετρό. Επίσης ασκήθηκε δίωξη για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Στον ειδικό φρουρό ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό με τη σύλληψη των δύο ανήλικων δραστών απο το Περιστέρι και το ρόλο του ειδικού φρουρού, φέρνει στο φως το protothema.gr.

Όπως φαίνεται απο τη δικογραφία, οι ενέργειες που έκανε η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά απο εντολή του διοικητή Ασφαλείας, υποστρατήγου Πέτρου Τζεφέρη έχει να κάνει με δύο κομβικά σημεία.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα τηλέφωνα. Δηλαδή τον εντοπισμό των δύο κινητών τηλεφώνων που ακολούθησαν το δρομολόγιο απο τον Αγιο Αντώνιο, στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι και στη συνέχεια να τα «λοκάρουν» και με εντολή εισαγγελεα να τα παρακολουθούν για να δουν αν οι δυο συγκεκριμένοι χρήστες ειναι ύποπτοι. Έτσι, αφού διαπίστωσαν οτι τηλεφώνησαν στη μητέρα τους στη Νεα Ζωή Περιστερίου για να τους παραλάβει απο το Μοναστηράκι, στη συνέχεια «έπιασαν» συνομιλίες της μητέρας με τον ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικης Αττικής.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο αστυνομικός καθοδηγούσε τη μητέρα, λέγοντας της τι να κάνει. Για παράδειγμα, επειδή το σπίτι που διέμεναν είχε κάμερες της είπε να παρακολουθεί τις κινήσεις ύποπτων οχημάτων και περιπολικών και να του δίνει τις πινακίδες για να τσεκάρει αν είναι συνάδελφοι του αστυνομικοι και απο ποια υπηρεσία είναι.

Παράλληλα οταν η μητέρα τον ρώτησε αν πρεπει να κατεβάσει τα προφίλ των παιδιών της απο το Facebook, εκείνος της ειπε οτι δεν εχει νόημα γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να τα ανασύρει.

Τέλος ο συγκεκριμένος, μετά τη σύλληψη των δυο αδερφών ηλικίας 15 και 17 ετων, μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών δήθεν ως φίλος της μητέρας που ανησυχεί και συνελήφθη. Το δεύτερο έχει να κανει με τις καμερες οπου οι έμπειροι αστυνομικοι καταφεραν να «κλεψουν» την εικονα και τον σωματοτυπο των δραστων και να τους ταυτοποιήσουν.

IMG_0920

Ο Γραμματεας του Σωματειου Ειδικων Φρουρων κ. Στράτος Μαυροειδάκος μιλωντας στο prorothema.gr ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για τις συλλήψεις των ανήλικων. Όσον αφορά τη σύλληψη του ειδικού φρουρού για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, αλλά αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι ανήκουστο και εξοργιστικό».

Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα οι δυο ανήλικοι

Γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, οι 

2 ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση στο σταθμάρχη του Μετρο πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και αναμένεται να τους ασκήσει δίωξη. 

Στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή για να απολογηθούν. Έχουν δικαίωμα από το νόμο να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των δύο παιδιών σχηματίστηκε δικογραφία για κακούργημα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς και απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Δείτε φωτογραφίες

Ειδήσεις σήμερα

Λιανεμπόριο – Άνοιγμα καταστημάτων: Δείτε αναλυτικά πώς θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα

Κορωνοϊός: Στα 610 τα νέα κρούσματα – 319 οι διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι

Χωρίς τέλος το θρίλερ στην Αιτωλοακαρνανία: Ανακάλεσε την ομολογία του ένας εκ των δραστών της φονικής ληστείας 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author