Ν. Σμύρνη: Στην ανακρίτρια καταθέτει ο ειδικός φρουρός

Estimated read time 1 min read

Ν. Σμύρνη: Στην ανακρίτρια καταθέτει ο ειδικός φρουρός

Φωτ. INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στη 13η Τακτική Ανακρίτρια καταθέτει εντός της ημέρας ο 27χρονος αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων μετά τη διαδήλωση της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Διαδηλωτής είχε πετάξει τον ειδικό φρουρό από τη μηχανή που επέβαινε με συνάδελφό του της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ενώ ακολούθως ο 27χρονος ξυλοκοπήθηκε.

«Είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να τον σκοτώσουν», δήλωσε ο συνήγορος του 27χρονου, Θανάσης Πλεύρης, τονίζοντας πως με την κατάθεση του αστυνομικού «θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο».

Επεσήμανε, δε, πως «από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν “σκοτώστε τον, τελειώστε τον”».

Δείτε επίσης: Ν. Σμύρνη: Ελέγχονται άλλοι εννέα αστυνομικοί

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν, αλλά να σκοτώσουν».

Διαβάστε ακόμη: Το «ραντεβού» αναρχικών και χούλιγκαν

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά επεσήμανε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 27χρονο συνάδελφό τους και υπογράμμισε: «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση».

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Βίντεο – άλλοθι επικαλείται ο συνήγορος του «Ινδιάνου»

Σημειώνεται, ότι για τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη μετά από διαδήλωση για αστυνομική βία είναι κατηγορούμενα 19 πρόσωπα, τρία εκ των οποίων κατηγορούνται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του 27χρονου. Αυτοί οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author