Ν. Δένδιας από Κύπρο: Οι παράνομες τουρκικές ενέργειες αγνοούν επιδεικτικά τον ΟΗΕ

Estimated read time 1 min read

«Καταδικάζουμε απόλυτα τις παράνομες τουρκικές ενέργειες» υπογράμμισε από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες Ερντογάν – Τατάρ για άνοιγμα τμήματος της περίκλειστης Αμμοχώστου.

«Ο Αττίλας κινήθηκε πάλι» ανέφερε ο κ. Δένδιας, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Τα σενάρια που εξετάζει η Λευκωσία μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν – Τατάρ για την Αμμόχωστο

Τόνισε, δε, ότι οι τουρκικές εξαγγελίες «επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα και να ενταφιάσουν μια και καλή την προοπτική επανένωσης της Κύπρου».

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες «καταπατούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, αγνοούν επιδεικτικά τον ΟΗΕ».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μενέντεζ: Ο Ερντογάν δεν είναι φίλος των ΗΠΑ – Θα πρέπει να υποστεί συνέπειες

«Εμείς από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε σταθερά τις κοινές προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στο γνωστό πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας» πρόσθεσε.

Δένδιας: Επιστολή σε Λε Ντριάν για τα Βαρώσια

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, σχετικά με τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Στην επιστολή του προς τον Λε Ντριάν (η Γαλλία έχει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας), ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η εξαγγελία των τουρκικών Αρχών αποτελεί ακόμα μία τρανή απόδειξη ότι η Τουρκία περιφρονεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 2561 (2021), η οποία επαναλαμβάνει το καθεστώς των Βαρωσίων, όπως αυτό αναφέρεται σε άλλες σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα Μπλίνκεν στην Άγκυρα: Να ανακληθεί η απόφαση για τα Βαρώσια

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author