Νύχτα τρόμου για Γούβες, Πευκί και Αρτεμίσιο

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, 22:56

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης 

Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα περνούν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Οι φλόγες μπήκαν στις Γούβες και στο Πευκί καίγοντας σπίτια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να εκκενώσουν με φέρι μποτ. Παράλληλα, απειλείται σοβαρά το Αρτεμίσιο, το Γεράκι, οι Γαλατσάδες και άλλα χωριά, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να τα προστατεύσουν. Από αυτές τις μάχες θα κριθεί αν  η πυρκαγιά θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο και θα απειλήσει την Ιστιαία όπου από το απόγευμα γίνονταν προετοιμασίες για ενδεχόμενη αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου.

Δύσκολη νύχτα στις Γούβες

Οι φλόγες περικυκλώνουν τις Γούβες στη βόρεια Εύβοια, καθώς καίγεται το δάσος από όλες τις μεριές γύρω από το χωριό. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη, λόγω των συνεχών και έντονων αναζωπυρώσεων, ωστόσο το zougla.gr συνάντησε κατοίκους που αρνούνται να φύγουν, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το χωριό τους θα γλιτώσει.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν την περιουσία τους με όποιο μέσο διαθέτουν, σε μια νύχτα στην οποία δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. 

Παράλληλα στον φακό του zougla.gr εκφράζουν την οργή τους προς την κυβέρνηση για αυτόν τον εφιάλτη. 

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις Γούβες 

 

Σε θέσεις μάχης στο Πευκί 

Πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών θα βρίσκονται όλη τη νύχτα στο Πευκί προκειμένου να σβήνουν κάθε εστία φωτιάς που μπορεί να απειλήσει το παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο είναι και οδός διαφυγής των κατοίκων της περιοχής. Οι πυροσβέστες έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία, ενώ οι καιρικές συνθήκες βοηθούν λόγω της άπνοιας και της χαμηλής θερμοκρασίας. Για το λόγο αυτό οι πυροσβέστες είναι αισιόδοξοι ότι θα κάνουν πρόοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες.

Ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα στο Πευκί είναι ότι δεν υπάρχει ρεύμα και νερό και αργά το βράδυ γινόταν προσπάθεια για την αποκατάσταση των δικτύων. Στην παραλία παραμένει το φερι μποτ «Αιδηψός» προκειμένου να γίνει εκκένωση αν χρειαστεί και κάτοικοι του χωριού έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

 

Αντιπυρικές ζώνες έξω από την Ιστιαία

Αντιπυρικές ζώνες δημιουργούνται επειγόντως 4 χιλιόμετρα έξω από την Ιστιαία. Η  Πολιτική Προστασία και οι κάτοικοι της περιοχής, με σκαπτικά μηχανήματα και μπουλντόζες έχουν σκάψει χωράφια ώστε να μην υπάρχει καύσιμη  ύλη και να σταματήσει η πορεία της φωτιάς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021, 23:13

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author