Νούμερο 1 για την υγεία δημητριακά και ίνες

Νούμερο 1 για την υγεία δημητριακά και ίνεςΟι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα δημητριακά, ιδίως πλήρη, και φυτικές ίνες, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τη Ντόγκφιν Ον του Τμήματος Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», σύμφωνα με το BBC και τη «Γκάρντιαν», διαπίστωσαν ότι για κάθε δέκα γραμμάρια πρόσθετης κατανάλωσης ινών τη μέρα, μειώνεται κατά 10% ο κίνδυνος ορθοκολικού καρκίνου (του εντέρου). Οι ίνες στα φρούτα και τα λαχανικά δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο ανάλογα.

Περισσότερα…

More From Author