Νοσοκομείο «Μεταξά»: 20 καρκινοπαθείς θετικοί στον κορωνοϊό

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Μεταξά», καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά κορωνοϊού τόσο στο προσωπικό όσο και σε καρκινοπαθείς τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Ειδικότερα, 20 καρκινοπαθείς και 24 εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.073 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 1.524 στην Αττική. Όπως έγινε γνωστό, όλα τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί στον 6ο όροφο του ογκολογικού νοσοκομείου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε χώρο αποκλειστικά για περιστατικά Covid. Η ιχνηλάτηση των επαφών και τα διαγνωστικά τεστ συνεχίζονται. Ζήτημα προκύπτει από το γεγονός του εμβολιασμού ή μη των υγειονομικών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, μέρος του προσωπικού δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι έχουν κλείσει κλινικές. «Εκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, καθώς και η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική» τόνισε στη δήλωσή του.

Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Μεταξά» – Πώς έγινε η διασπορά

Οι υγειονομικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς έγινε η διασπορά κορωνοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο.

«Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει τη διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης, οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ» πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Επιπλέον, έκανε λόγο για τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό. «Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών έξι κλινών χωρίς προσωπικό» σημείωσε.

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε καρκινοπαθείς – Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

 «Έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ. Έχουν βρεθεί περί τους 24 εργαζόμενους θετικοί και περί τους 20 νοσηλευόμενους ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται ως θετικά κρούσματα στον 6ο όροφο του νοσοκομείου.

» Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Έκλεισαν χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία. Επίσης έκλεισαν η αιματολογική και η μία ογκολογική κλινική. Όσοι ασθενείς ήταν θετικοί μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο και οι υπόλοιποι ιχνηλατούνται. Δεν τηρούνταν το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει την διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς. Επίσης οι συνοδοί δεν επιδείκνυαν αρνητικό τεστ.

» Η διοίκηση προσπαθεί χωρίς προσωπικό να ανοίξει τη ΜΑΦ ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών 6 κλινών χωρίς προσωπικό. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr

You May Also Like

More From Author