Νέες περιπτώσεις αντιεμβολιαστών που δεν θέλουν να διασωληνωθούν – Απειλές σε γιατρούς – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Αυξάνονται τα περιστατικά με αρνητές του εμβολιασμού οι οποίοι δεν δέχονται επίσης να διασωληνωθούν.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν νέα περιστατικά με αντιεμβολιαστές που, πέραν του εμβολίου, αρνούνται και να διασωληνωθούν – ενώ παράλληλα γιατροί δέχονται απειλές για τις απόψεις τους σχετικά με τους εμβολιασούς.

Μια ηλικιωμένη πέθανε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ενώ λίγες ημέρες πριν είχαν αποβιώσει άλλα δύο μέλη της οικογένειάς της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη, ενώ είχε ασθενήσει από τον ιό, εντούτοις αρνιόταν να νοσηλευτεί. Όπως αναφέρει το Magnesianews.gr, η γυναίκα όταν δέχτηκε να διακομιστεί ήταν ήδη σε πολύ βαριά κατάσταση καθώς είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Άλλο περιστατικό άρνησης ασθενούς με κορονοϊό, αλλά και τον συγγενών του να διασωληνωθεί καταγράφηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Όπως είπε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, «πολλές φορές ασθενείς και συγγενείς δεν επιτρέπουν στους γιατρούς τη διασωλήνωση. Από δω και πέρα τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν, γιατί είναι αρνητές που δε δέχονται τη νόσο και δε θα εμβολιαστούν. Στον Ευαγγελισμό χθες έγινε πάλι το ίδιο. Ο ασθενής και οι συγγενείς δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί ειδοποιούν τον εισαγγελέα και αυτός δίνει εντολή να συνεχιστεί η διασωλήνωση», είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος «Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση… Οι άνθρωποι αυτοί προσφεύγουν στο νοσοκομείο για να τους βοηθήσουμε, και στη συνέχεια αρνούνται τη βοήθεια»

Στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής, οι γιατροί κατάφεραν να πείσουν έστω την τελευταία στιγμή ασθενή και οικογένεια ότι ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου να διασωληνωθεί. Στη Ρόδο οι γιατροί διασωλήνωσαν μέσω εισαγγελέα μια 55χρονη με κορονοϊό που δεν είχε εμβολιαστεί και αρνούνταν να διασωληνωθεί. Εν τέλει κατέληξε στις 31 Αυγούστου.

«Η γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο ήταν αρνήτρια, δικαίωμα της, εμείς πήραμε εισαγγελική παραγγελία, και μετά την υπογραφή της αδερφής της, τη διασωληνώσαμε. Από τη στιγμή που διασωληνώθηκε δεν μπορούσε να διακομιστεί για γνωστούς λόγους. Αυτή η γυναίκα έμεινε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, την παρακολουθούσε το νοσοκομείο , την στιγμή που έφυγε ο Covid από πάνω της, έγινε αρνητική δηλαδή μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, έμεινε κι εκεί κάποιες μέρες και εκεί κατέληξε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Διοικητής νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης.

Στις Οινούσσες, ιερέας που αρνούνταν να εμβολιαστεί πέθανε από κορονοϊό, ενώ η σύζυγός του, επίσης αρνήτρια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο μεταξύ, πριν μερικές ημέρες στο Θριάσιο, άγνωστοι προπηλάκισαν γιατρούς και νοσηλευτές της πνευμονολογικής κλινικής επειδή διασωλήνωσαν γυναίκα (και με τη συναίνεσή της): «Η ασθενής που νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική χειροτέρεψε η αναπνευστική της εικόνα και με τη συναίνεσή της τη διασωλήνωσαν. Μετά από λίγη ώρα εισέβαλε στην πνευμονολογική κλινική ομάδα από τους λεγόμενους θεματοφύλακες, αποτελούμενοι από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι παρά τις προσπάθειες των φυλάκων του νοσοκομείου, εισέβαλαν στην κλινική και άρχιζαν να προπηλακίζουν και να απειλούν τους εργαζόμενους της κλινικής» είπε στο Mega ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Θριάσιο, Μανώλης Βαρδαβάκης.

Επίσης, γιατροί δέχονται απειλητικά μηνύματα: «Στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία είναι καταγεγραμμένα, σύμφωνα με τα οποία με απειλούσαν ότι θα μου βγάλουν τα μάτια γιατί είμαι νεοταξίτης… Να ξέρετε ότι στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπάρχουν εξώδικα από επαγγελματικές ομάδες που θεωρούν ότι θίγονται από τα μέτρα», αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Μάριος Λαζανάς, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας. Επίσης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είπε στον ΣΚΑΪ πως έχει δεχθεί και αυτός απειλές κατά της ζωής του.

Στο μεταξύ, μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τους δεκάδες εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας.

Όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο, η οποία βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού ότι πολίτες είχαν κάνει το εμβόλιο ενάντια στην covid19, χωρίς αυτοί να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών όπου βεβαίωνε ότι πολίτες είχαν εμβολιαστεί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας και την ενημέρωση της Εισαγγελίας, τονίζοντας ότι σε τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία: Ψυχρός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης – Υποστηρίζει πως άλλοι έκαναν το έγκλημα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γιατί γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με μέδουσες;

Βασίλης Τσεκούρας στο Newsbomb.gr: Γεννήθηκα δεύτερη φορά από… θαύμα



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author