Νέες «βόμβες» Καλογρίτσα για Παππά, απειλεί να «δώσει» και άλλους -«Με πρόδωσαν, με θυσίασαν, τους εμπιστευόμουν» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Estimated read time 1 min read

Νέες βόμβες κατά του Νίκου Παππά αλλά και προειδοποιήσεις για αποκαλύψεις και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση περιέχει το υπόμνημα-βόμβα που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στο υπόμνημα, που αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1, ο επιχειρηματίας παραθέτει νέα στοιχεία και στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και της οικογένειας Χούρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τις επόμενες ημέρες θα κριθεί από την Εισαγγελία η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης των καταγγελιών του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην συμμετοχή του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλο CCC .

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία η οποία και θα κρίνει αν προκύπτουν ποινικά δεδομένα και σε βάρος ποιών προσώπων και θα πρέπει να είναι επόμενη κίνηση για την υπόθεση . Στα ζητήματα που θα αξιολογηθούν θα είναι και αν προκύπτει λόγος για την αποστολή στην Βουλή της υπόθεσης προκειμένου να κριθούν τα καταγγελλόμενα για τον κ. Παππά

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη, προσκομίζοντας υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό.

«Με πρόδωσαν»

Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας, «…υπέστην στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό, αποδίδοντας εμπιστοσύνη προς διόλου τυχαία πρόσωπα, ήτοι προς τα αναφερόμενα ανώτατα στελέχη (White House, όπως στις μεταξύ τους επαφές και mail αποκαλούνταν), των οποίων εκτελούσε πιστά εντολές λόγω των γνωστών τοις πάσι στενότατων σχέσεών του με την αριστερά και ειδικά με το κόμμα τους».

«Μαϊμού-συμφωνητικό»

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Καλογρίτσας εξεμάνη, λέγοντας πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση, με «κουμπάρους» τον Νίκο Παππά και το White Ηouse, για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τέλη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Στο υπόμνημά του, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει επ’ αυτού: «Και εδώ πράγματι είναι το σημείο της απόλυτης απογοήτευσης, της προδοσίας και της διάψευσης της εμπιστοσύνης, αφού τα άνω στελέχη, τα οποία επί σειρά ετών εμπιστευόταν και τις εντολές των οποίων εκτελούσε πιστά, δεν αξίωσαν από την CCC και τον Samer Khouri την τήρηση της συμφωνίας, που οι ίδιοι είχαν κλείσει μαζί τους, αλλά, αντιθέτως, εγκατέλειψαν τον Χρήστο Καλογρίτσα και την οικογένειά του, και τους θυσίασαν προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την πλευρά της CCC και του ιδιοκτήτη της – Samer Khouri».

«Οι συνέταιροι»

Ο «κόκκινος επιχειρηματίας» αποκαλεί «συνεταίρους» τα στελέχη του White House, τον Νίκο Παππά και τους Χούρι, και ξεσπά πως του ζητούν πίσω τα χρήματα -3.000.000 ευρώ-, ενώ γνωρίζουν, όπως λέει, πού διατέθηκαν αυτά αφότου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Γράφει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας: «…δρομολόγησαν εκ των υστέρων και υπό το φως της άνω νέας εξέλιξης, την υλοποίηση του άκρως μεθοδευμένου σχεδίου τους με σκοπό να ανακτήσουν το άνω ποσό των € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του εντύπου Documento».

«Με έστειλαν σε Μαρινάκη και Κοντομηνά»

Ο Χρήστος Καλογρίτσας επιβεβαιώνει για πρώτη φορά κάτι που είχαν πει δημόσια οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Κοντομηνάς, ότι μετά την υπαναχώρηση των Χούρι, τα στελέχη του White House, με μέριμνα του Νίκου Παππά, τον έστειλαν να τους ζητήσει λεφτά για να στήσει το κανάλι. Χαρακτηριστικά αναφέρει στο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας: «…κανόνισαν τον Σεπτέμβριο 2016 με δική τους πρωτοβουλία συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης και ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς, στις οποίες κανονισμένες από μέρους τους συναντήσεις απέστειλαν τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσει το άνω σχέδιό τους…».

Ο κυπριακός λογαριασμός

Ο «κόκκινος επιχειρηματίας» ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν αν πράγματι υπήρξε εργολαβία εκ μέρους της CCC για την κατασκευή ενός mall στα Εμιράτα. Παρουσιάζει δε e-mail μεταξύ της εταιρείας του και του οικονομικού διευθυντή της CCC, Φουάντ Χούρι, στις 27 Αυγούστου 2016. Λίγες μέρες πριν κατατεθεί η εγγυητική επιστολή για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε e-mail με ημερομηνία 27-8-2016 και αποστολέα τον Φουάντ Χούρι, αναφέρεται: «Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό».

Ο επικεφαλής, το White house και η White Porsha

Τα ερωτήματα που θέτει στο υπόμνημα του ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι πολλά και καλείται να απαντήσει ο εισαγγελέας: «Ποιοι είναι οι «Επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος και η White Porscha», οι οποίοι, ως ο ίδιος αναφέρει στο από 27.08.2016 e-mail του είχαν μεταξύ τους συμφωνήσει όχι μόνο τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά επίσης και ποιανού προσώπου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, τον οποίο ο Fouad Khoury είχε γνωστοποιήσει».

Το υπόμνημα Καλογρίτσα θα αποτελέσει τη βάση για να προχωρήσει περαιτέρω η εισαγγελική έρευνα.

Νέες αποκαλύψεις από τον Καλογρίτσα

Ο βασικός ισχυρισμός στις απαντήσεις που δόθηκαν δημόσια και από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως πρόκειται για ιδιωτική διαφορά μεταξύ του κ. Καλογρίτσα και της οικογένειας Χούρι. Ο αποκαλούμενος «κόκκινος εργολάβος» όμως εσωκλείει στο υπόμνημά του και ένα έγγραφο, με το οποίο θέλει να αποδείξει πώς τα χρήματα, τα 3 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για την εγγυητική επιστολή, ώστε να συμμετάσχει στις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα, κατέθεσε και το e-mail που στάλθηκε από τον εκπρόσωπο του Καλογρίτσα στον οικονομικό διευθυντή της CCC στην Ελλάδα, στις 27 Αυγούστου 2016, δύο ημέρες πριν κατατεθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το προσχέδιο της εγγυητικής επιστολής που κατατέθηκε τελικά για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας. Και όπως αναφέρει το e-mail, το κεφάλαιο θα παραμείνει δεσμευμένο υπέρ της αναθέτουσας αρχής «Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Τι λέει ο Καλογρίτσας για το στήσιμο του καναλιού

O Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως ο ίδιος δεν είχε καμία εμπλοκή στο στήσιμο του καναλιού. Λέει πως τα χρήματα του τα βρήκε το Μαξίμου, αφού όλοι ήξεραν πως από το 2015 ήταν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του από το ΚΕΦΟΜΕΠ, ακόμα και τους δημοσιογράφους, τις ομάδες εργασίας, όπως τις χαρακτηρίζει, τους είχε έτοιμους, όπως ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας, το White House.

ο Χρ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μιλώντας για την χρηματοδότηση του για να κατέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει “δικό της κανάλι” αναφέρει στο υπόμνημά του:

«Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους.

Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος.

Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση».



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author