Νέα φωτιά στη Μόρια! Δύο νέα μέτωπα, κάηκε ό,τι είχε απομείνει [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Δύο μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν στη Μόρια το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι δύο νέες πυρκαγιές ξεκίνησαν αμέσως μόλις σκοτείνιασε στα τμήματα του καταυλισμού του ΚΥΤ της Μόριας που δεν είχαν καεί σήμερα τα χαράματα.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες διέμεναν στο καιόμενο τμήμα εγκατέλειψαν τις σκηνές τους και προστίθενται στις χιλιάδες των άστεγων που βρίσκονται από χθες κατά μήκος του δρόμου Μυτιλήνης – Παναγιούδας, ή στην είσοδο της πόλης που φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το Open μετέδωσε ότι οικογένειες έτρεχαν άρον- άρον με τα μωρά στην αγκαλιά τους να σωθούν από τις φλόγες. Στην κατάσβεση επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και ανδρών της ΕΛΑΣ για τον φόβο νέων επεισοδίων.

Η νέα πυρκαγιά ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, μετά την άρνηση μεταναστών που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό να μπουν σε καραντίνα.

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Μόρια το απόγευμα της Τετάρτης.
Νέα φωτιά ξέσπασε στη Μόρια το απόγευμα της Τετάρτης.

Το νησί έχει τεθεί με απόφαση Χαρδαλιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ κυβερνητικό κλιμάκιο από τους κ.κ. Μηταράκη, Θεοδωρικάκο και Αρκουμανέα που το επισκέφθηκαν επιχειρούν να βρουν λύση για τους άστεγους πρόσφυγες αλλά και την διασφάλιση της τάξης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μηταράκης «η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει». Διεμήνυσε ότι φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών δεν θα γίνουν ανεκτά ενώ ενημέρωσε ότι οι άστεγοι θα φιλοξενηθούν σε πλοία και σκηνές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε τηλεοπτικό μήνυμα με αφορμή όσα έγιναν στη Μόρια.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τα χθεσινά γεγονότα στη Μόρια. Αναγνωρίζω τις δύσκολες συνθήκες. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για βίαιες αντιδράσεις σε υγειονομικούς ελέγχους. Και, πολύ περισσότερο, για τέτοιας έκτασης ταραχές. Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας. Ολο το νησί κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Που σημαίνει πως όλοι οι εθνικοί πόροι και όλες οι εθνικές δυνάμεις θα το συνδράμουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author