Νέα Σμύρνη: Όλες οι καταγγελίες για αστυνομική βία – Έρευνα από το υπ. Προστασίας Πολίτη – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπό την εποπτεία Εισαγγελέα διερευνώνται με εντολή κατεπείγοντος όλες οι καταγγελίες – και το οπτικοακουστικό υλικό- που έγιναν και αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για καταγγελίες για αστυνομικό που φέρεται να προέβαλε όπλο και να απείλησε διαδηλωτές, καταγγελίες για έφοδο της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» σε κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια παρέσυραν με το δίκυκλό τους διαδηλωτή, την υπόθεση σύλληψης λάθος υπόπτου – για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» στη Νέα Σμύρνη- στο Μενίδι και της διαρροής των προσωπικών του στοιχείων, καταγγελία ότι αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» εισέβαλαν στην είσοδο πολυκατοικίας και προσήγαγαν πολίτη, υπόθεση των καταγγελιών 18χρονης που υποστηρίζει ότι την παρενόχλησαν σεξουαλικά αστυνομικοί των ΜΑΤ, την ξυλοκόπησαν και δεν της επέτρεψαν να την εξετάσει ιατρός και καταγγελία για ξυλοδαρμό κρατουμένων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αστυνομικός διακρίνεται να κρατά αντικείμενο που μοιάζει με όπλο

Επιπλέον, η Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων ανέλαβε τη διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων για βίντεο όπου απεικονίζεται αστυνομικός να χαστουκίζει γυναίκα που διαμαρτύρεται, καταγγελίες που αναφέρουν ότι αστυνομικοί πετούν μολότοφ σε διαδηλωτές, καταγγελία από 5 φοιτητές που προσήχθησαν, εκ των οποίων ένας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην οδό Πανεπιστημίου και καταγγελίες για περιστατικά ξυλοδαρμού εκπροσώπων του Τύπου. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την καθεμία καταγγελία με την ολοκλήρωση των ερευνών.

Κυριακή 7/3- Το περιστατικό που σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη και εξόργισε τους κατοίκους της

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής 7/3 γέμισε με δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι επέβαλαν πρόστιμα σε οικογένειες που είχαν βρεθεί εκεί για να κάνουν τη βόλτα τους.

Με τους πολίτες να μην μπορούν να μετακινηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους, οικογένειες με παιδιά επέλεξαν την πλατεία για μια βόλτα. Αστυνομικοί λοιπόν έκαναν την εμφάνισή τους και αρχίσαν να επιβάλλουν πρόστιμα σε οικογένειες. Όταν κάποιοι αντέδρασαν οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και η πλατεία γέμισε με άνδρες της ΕΛΑΣ που προχώρησαν και σε βίαιες προσαγωγές.

Αν και η αστυνομία λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση, που έκανε λόγο για “επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί από ομάδα 30 ατόμων”, βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media τη διέψευσε πανηγυρικά.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνει και το παρακάτω βίντεο, τη στιγμή που ένας νεαρός ζητά από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν τους πολίτες, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ παρεμβαίνει, του λέει “εσύ συλλαμβάνεσαι” και αρχίζει να τον χτυπά.

Όλα τα βίντεο με τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη τις τελευταίες ημέρες

Δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης τις προηγούμενες ημέρες με ανθρωποκυνηγητό και μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγνώστων και ανδρών της Αστυνομίας.

Την περασμένη Τρίτη, μετά τη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη με αφορμή το περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία της περιοχής, σε κεντρικούς δρόμους και στενά της πόλης επιράτησε πανικός με απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, απεικονίζουν τις βίαιες επιθέσεις σε βάρος νεαρών από διάφορα σημεία των επεισοδίων, ενώ, ένα εξ αυτών δείχνει αστυνομικό να χαστουκίζει μία κοπέλα, σε περιστατικό όπου υπήρχε βίαιη απώθηση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Σε άλλο περιστατικό, μία γυναίκα ακούγεται να κάνει εκκλήσεις στους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν νεαρούς στον δρόμο, ενώ στο 1:37 του βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ένας αστυνομικός διακρίνεται να κρατά στο χέρι του ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο.

Καταγγελία για σύλληψη στο NEWS 24/7: “Είμαι στο σπίτι μου με τη παντόφλα”

Ακόμα ένα περιστατικό ωμής και αχρείαστης αστυνομικής βίας έφερε στο φως της δημοσιότητας το NΕWS 24/7.

Πρωταγωνιστής, άθελά του, έγινε ο Μιχάλης (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη μετά το τέλος της πορείας για την αστυνομική βία.

Ο Μιχάλης επέστρεψε σπίτι του (βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Νέας Σμύρνης) μετά την πορεία μαζί με την κοπέλα του η οποία είναι γαλλικής καταγωγής.

Ενώ το ζευγάρι βρισκόταν εντός της οικίας του απ’ έξω ακούστηκε φασαρία και έσκασε μία κρότου-λάμψης. Ο Μιχάλης βγήκε να δει τι συμβαίνει και διαπίστωσε ότι στο απέναντι κτίριο αστυνομικοί συνελάμβαναν εφήβους την ίδια ώρα που τους χτυπούσαν.

Ενστικτωδώς πλησίασε τους αστυνομικούς και τους χειροκρότησε ειρωνικά λέγοντας “μπράβο, νιώθουμε ασφάλεια τώρα”. Εκείνη τη στιγμή βγήκε και ένας ένοικος από την πολυκατοικία να δει τι συμβαίνει (είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος, όπως θα δείτε και στα video, φοράει παντόφλες.

Κάποιοι από τους αστυνομικούς εξοργίστηκαν και μπήκαν στην πολυκατοικία να πιάσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν καταφύγει στο εσωτερικό για να αποφύγουν τη σύλληψη. Τους έσυραν όμως έξω με τη βία χωρίς να τους εξηγούν το παράπτωμα.

Τη σκηνή κατέγραφε η κοπέλα του Μιχάλη με το κινητό της τηλέφωνο. Μόλις το αντιλήφθηκαν αυτό οι αστυνομικοί, την πλησίασαν και την χτύπησαν με τη συσκευή στο κεφάλι της (ακούγεται χαρακτηριστικά στο τέλος του βίντεο).

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τους δύο συλληφθέντες μπροστά από ένα περίπτερο της γειτονιάς και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά “λέτε ότι δεν έχετε κάνει τίποτα αλλά θα δείτε τι θα σας φορτώσουμε”.

Εν τέλει, ο Μιχάλης, χωρίς ευτυχώς να του φορτώσουν κάποιο αντικείμενο ως “προίκα”, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με λεκτικούς τραμπουκισμούς (“ξέρουμε που μένεις, θα σε κανονίσουμε”) πριν αφεθεί ελεύθερος μετά από αρκετή ώρα. Αναμφίβολα θα θυμάται για καιρό την 9η Μαρτίου.

Νέα Σμύρνη: Βίντεο από τα μπαλκόνια

Άλλο βίντεο που τράβηξε κάτοικος της περιοχής από το μπαλκόνι του, αστυνομικοί της “ΔΡΑΣΗ” φαίνονται να εισβάλουν σε κατάστημα, στο οποίο, όπως φαίνεται, φυγαδεύτηκε νεαρός. Οι αστυνομικοί τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο ξυλοδαρμός του συνεχίζεται και όταν τον βγάζουν έξω από το μαγαζί, όπου τον πετούν στο έδαφος και τον χτυπούν εκ νέου.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει μια ομάδα στυνομικών να έρχει εγκλωβίσει και να χτυπά έναν νεαρό ενώ όλη η γειτονιά έχει βγει στα μπαλκόνια φωνάζοντας να τον αφήσουν.

Σε άλλο βίντεο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, αστυνομικοί διακρίνονται να ρίχνουν με ορμή ένα άλλο άτομο στο έδαφος, ενώ ένας εξ αυτών τον κλωτσά με δύναμη, παρά το γεγονός ότι είναι πεσμένος στον δρόμο.

Το βίντεο με την επίθεση στον αστυνομικό

Κατα τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός. Όλα έγιναν όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε ομάδα της “ΔΡΑΣΗ”, με έναν αστυνομικό να πέφτει από το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε και να ξυλοκοπείται, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο αστυνομικός έμεινε για ώρα πεσμένος στο έδαφος, έχοντας ωστόσο τις αισθήσεις του, ενώ χρειάστηκε να περάσει μισή περίπου ώρα για να βρεθεί ασθενοφόρο στο σημείο και να τον παραλάβει.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται αστυνομικοί οι οποίοι μόλις μαθαίνουν για τον τραυματισμό των συναδέλφων του κατεβαίνουν από τα δίκυκλα και φωνάζουν:”Πάμε να τους σκοτώσουμε. Πάμε να τους γ….με. Τελειώσανε. Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author