Νέα Σμύρνη: Ο ξυλοδαρμός του πολίτη και οι αστυνομικοί που ξεπέρασαν τα όρια

Estimated read time 1 min read

Τους λόγους για τους οποίους μια απλή επιχείρηση ελέγχου για παραβίαση των μέτρων διάδοσης του κορωνοϊού, εξελίχθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αναζητούν οι επιτελείς της ελληνικής Αστυνομίας. Οι βασικοι παράμετροι, έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, την ύπαρξη δεκάδων καταγγελιών αλλά και μια υπερβολική αντίδραση ορισμένων αστυνομικών, που ξεπερνά τα όρια και έχει καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν στα social media και φυσικα τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Δείτε το βίντεο: 

Δεν είναι τυχαίο, οτι η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση απο ομάδα 30 ατόμων αλλά παράλληλα και για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα όσα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και αποτυπώνουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες και να κάνουν χρήση υπέρμετρης βίας. Οι κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν τα γεγονότα λέγοντας οτι αφορμή όλων όσων συνέβησαν, ήταν η κίνηση των αστυνομικών να κόψουν πρόστιμο σε μια οικογένεια με δυο παιδάκια και τρεις ενήλικες που κάθονταν σε ένα παγκάκι. Ζήτησαν κωδικούς μετακίνησης και ταυτότητες και ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις.

Μόλις μου το έστειλαν στο polispark, Νέα Σμύρνη.
Μη ξεχνάμε η βία φέρνει βία.
Μαζεύετε τους από το δρόμο.
Φωνάζει πονάω και τον βαράνε.

Posted by Γιώργος Κονταρίνης on Sunday, March 7, 2021

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, σημειώθηκαν 11 προσαγωγές ενώ νέα επεισόδια ακολούθησαν το απόγευμα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης κατα τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για όλα όσα συνέβησαν στην πλατεία. Η «υπόθεση της Νέας Σμύρνης» ίσως οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των οδηγιών για τους ελέγχους Covid καθώς θεωρείται δεδομένο οτι ο κόσμος μετά απο ενα χρόνο έχει κουραστεί και για τον λόγο αυτό χρειάζεται πιο προσεκτική διαχείριση της κατάστασης. Για παράδειγμα στο πρώτο lockdown, όπου υπήρχε συνωστισμός, οι αστυνομικοί συνήθιζαν να προειδοποιούν με ηχητικά μηνύματα τον κόσμο και να συζητούν με τους πολίτες πριν περάσουν στη διακασία επιβολής προστίμων.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, δεν θέλουν τέτοιες εικόνες συνωστισμού αλλά και υπερβολικής αντίδρασης απο αστυνομικούς να επαναληφθούν το επόμενο διάστημα καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Αποκριάς και είναι βέβαιο οτι ο κόσμος θα ξεχυθεί στα πάρκα, τις πλατείες και τις παραλίες. Για αυτό και οι έλεγχοι, λένε οι πληροφορίες, θα είναι πιο στοχευμένοι και με τρόπο έτσι ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις και τα επεισόδια. 

Ειδήσεις σήμερα:

Λεπτό προς λεπτό η συνέντευξη Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα:  «Κατέρρευσα, έφθασα στην άκρη του γκρεμού. Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Oι ελληνικές ρίζες της δυναστείας Ντασό η οποία ελέγχει τον κολοσσό που κατασκευάζει τα Rafale

Έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author