Νέα Σμύρνη: Με χημικά και κυνηγητό απάντησαν τα ΜΑΤ στην οργισμένη διαδήλωση των κατοίκων (Videos)

Estimated read time 1 min read

Νέα επίδειξη αυταρχισμού από τους ένστολους της ΕΛΑΣ όπου μετά το απρόκλητο ξύλο σε πολίτες στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και τις προσαγωγές που ακολούθησαν, τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, κρότου λάμψης και κυνηγητό κατά διαδηλωτών που συμμετείχαν στην αυθόρμητη κινητοποίηση-απάντηση της νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής στο όργιο καταστολής.  

Στην πορεία που έγινε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με προορισμό το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, ακούστηκαν  συνθήματα κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας, του υπουργού ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδη και της πολιτικής της κυβέρνησης. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από χίλια άτομα ενώ πολλοί κάτοικοι χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια. 

Όπως μεταδίδουν τοπικά ιστολόγια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη μαζικότατη πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα, ενώ συνεχώς καταφθάνουν διμοιρίες από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ ο κόσμος που προσπαθεί να ξεφύγει από το νέο ανελέητο κυνηγητό, και ανασυντάσσεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Νωρίτερα το απόγευμα όλη η πλατεία γέμισε αστυνομικούς υπό το βλέμμα περαστικών και οικογενειών. Χτύπαγαν νέα παιδιά, τα έσερναν κάτω, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσήγαγαν 9 τουλάχιστον άτομα χωρίς να είναι γνωστό γιατί, και υπό τις φωνές περίοικων που έβλεπαν άναυδοι την αγριότητα των αστυνομικών.

Διαρροές της αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο «για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», την ώρα που διενεργούσαν ελέγχους κατά της διασποράς του κορονοϊού. 

Από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται για άλλη μια φορά τα “κατορθώματα” των ανδρών της ΕΛΑΣ σε βάρος πολιτών. 



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author