Νέα Σμύρνη: Μεθοδεύσεις Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες του ‘βλέπει’ ο ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική

Estimated read time 1 min read

Με το βλέμμα στην αυριανή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αστυνομική βία, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην κοινοβουλευτική διαδικασία άλλωστε αναμένεται να κορυφωθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει στο επίκεντρό της τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαβλέψει μια συντονισμένη κυβερνητική προσπάθεια ώστε να αποποιηθεί ο πρωθυπουργός την ευθύνη του για την αστυνομική αυθαιρεσία. Επιπρόσθετα θεωρεί ότι επιχειρεί να μεταβιβάσει στην αντιπολίτευση και το «φταίξιμο» για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εκτίμηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνηκε και στο διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, που ανέφερε πως «το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες. Οι νέες και τις νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια. Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές. Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ».

Επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος συνέδεσε την κυβερνητική τακτική με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Σχολίασε πως «η αδιέξοδη και επιθετική για την κοινωνία πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που γεννά τις αντιδράσεις. Μία κυβέρνηση που ανακοινώνει lockdown μέσα στο lockdown, που οδηγεί τους ανθρώπους να ρισκάρουν καθημερινά όταν συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας».

Σε «πλήρη ανάπτυξη» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν το σύνολο των πτυχών της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης όσο και με το γενικότερο κλίμα αστυνομοκρατίας.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι η πολιτική συνθήκη, που έχει δημιουργηθεί, συμβάλλει στο να εκφράζεται με ενιαίο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πολιτική επιχειρηματολογία στηρίζουν εκπρόσωποι από όλες τις τάσεις του κόμματος, παρά το γεγονός πως το κόμμα βρίσκεται εν μέσω συνεδριακού χαρακτήρα διαδικασιών όπως οι εκλογές νομαρχιακών επιτροπών που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στο στόχαστρο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το οποίο επισήμαναν ότι κάθε άλλο παρά καταδίκασε την αστυνομική βία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Βουλή ο Σωκράτης Φάμελλος «ζητάμε την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη και την ανάληψη της ευθύνης από τον πρωθυπουργό» τονίζοντας πως «μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα όχι με μονομέρειες».

Επίσης ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε στους κυβερνητικούς υπαινιγμούς περί ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Όπως είπε «όλη μέρα σήμερα στήνεται ένα αφήγημα περί δήθεν ευθυνών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με φαινόμενα βίας ή τρομοκρατίας. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΝΔ αρνείται να παραδεχτεί ότι χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ν. Σμύρνη, μια ειρηνική γειτονιά της Αθήνας, για να καταδικάσουν στην αστυνομική βία. Μάλιστα χθες το βράδυ, στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καν το σθένος να καταδικάσει τη βία, από όπου κι αν προέρχεται». Τόνισε μάλιστα ότι «η δική μας Αριστερά στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Από τότε που ιδρύθηκε το κόμμα μας, μέχρι και τώρα, ακολουθούμε τις ίδιες αρχές και αξίες, που δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκρατικές δράσεις ή περιστατικά τυφλής βίας. Διαχρονικά η Αριστερά και οι αγώνες του λαού έχουν κατασυκοφαντηθεί από τέτοιες ενέργειες».

Νέα Σμύρνη: Μεθοδεύσεις Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες του
Να εξηγήσει που βρήκε τα στοιχεία του συλληφθέντα ο Κώστας Κυρανάκης ρωτά στην Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος