Νέα Μέτρα: Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ – Παραμένει ο περιορισμός δύο χιλιομέτρων – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Σε ρυθμούς νέων μέτρων μπαίνει τις επόμενες ημέρες η χώρα, με άρση περιορισμών και άνοιγμα δραστηριοτήτων που αφορούν τόσο στις διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης τα Σαββατοκύριακα αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο, όσο και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται πέρα από τα στενά όρια του Δήμου τους, είτε για σωματική άσκηση τα Σαββατοκύριακα (με χρήση του SMS “6” στο 13033), είτε για να μεταβεί σε κάποιο κατάστημα (με μήνυμα στο 13032), οι διαδημοτικές μετακινήσεις δεν αφορούν τα σούπερ μάρκετ.

Όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο περιορισμός των δύο χιλιομέτρων από το σπίτι μας για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ παραμένει σε ισχύ, γεγονός που βάζει “φρένο” σε διαδημοτικές μετακινήσεις για τον εν λόγω σκοπό.

“Δεν θα επιτρέπεται να πάμε, για παράδειγμα, από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο”, επεσήμανε ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αυτό σημαίνει πως, για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή του SMS “2” στο 13033 και θα επιτρέπεται μόνο σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, πράγμα που δεν ισχύει για το λιανεμπόριο. Εκεί βέβαια, όπως είπε, αν και δεν ισχύει ο χιλιομετρικός περιορισμός, θα υπάρχει “κόφτης” στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author