Νέα μέτρα στο τραπέζι εάν δεν εφαρμοστούν τα υφιστάμενα

Estimated read time 1 min read

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα, μεταξύ αυτών και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννέα το βράδυ, άφησε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε ότι στο τραπέζι υπάρχουν πάντα νέα μέτρα στην περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα υφιστάμενα.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση μελετά τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί περαιτέρω η κινητικότητα.

«Η κινητικότητα είναι ο βασικός εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» δήλωσε και εξήγησε ότι «υπάρχει μείωση κατά 35%- 40% αλλά χρειάζεται να πάμε παρακάτω για αυτό και θα κάνουμε ότι χρειάζεται σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Κληθείς να απαντήσει αν η κυβέρνηση μελετά την απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις εννέα το βράδυ, τόνισε: «Αυτά είναι μέτρα που θα μπορούσαν να εξεταστούν στην περίπτωση που καταστρατηγηθούν τα υφιστάμενα. Αν αυτό γίνει σε τοπικό ή γενικό επίπεδο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας».

«Πάντα προέχει η εκτίμηση των ειδικών για το πώς είναι η κατάσταση σήμερα, αλλά και πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες» είπε και πρόσθεσε «χρειάζονται στοιχεία δύο εβδομάδων για να δούμε αν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Ελπίζουμε οι τρεις εβδομάδες να είναι αρκετές».

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Απτόητος ο Τραμπ μετά την εκλογική ήττα: «Θα κερδίσουμε», λέει – «Είναι ντροπιαστικό» απαντά ο Μπάιντεν

Μισέλ Ουελμπέκ: Ο «προφήτης» της τρομοκρατικής επέλασης του Ισλάμ στην Ευρώπη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author