Μόσιαλος: Θα ήμουν επιφυλακτικός για το εάν πρέπει να ανοίξουμε για Πάσχα

Estimated read time 1 min read

Επιφυλάξεις για το εάν θα πρέπει να ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα, έστω υπό όρους ακόμη και αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος.

 

«Θα έλεγα να περιμένουμε, δεν είναι τώρα αυτό το βασικό» τόνισε καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως η σχέση μας με τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή η θρησκευτική μας προσέγγιση, μπορεί να υπάρξει παντού.  

 

«Είδαμε και τον αρχιεπίσκοπο και την πολύ σωστή δήλωση που έκανε, (…) να πάμε να εμβολιαστούμε όλοι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους συνανθρώπους μας» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν επιφυλακτικός για μετακινήσεις στην επαρχία κατά το Πάσχα. Μια περιστολή των δραστηριοτήτων για λίγο ακόμη  θα είναι σημαντική γιατί αυτό το οποίο προέχει είναι να ελέγξουμε την πανδημία, εξήγησε.
 

 

«Αναπόφευκτος» ο συνωστισμός στην Ερμού

 

Ως αναπόφευκτες χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα 10/4 στην Ερμού ο καθηγητής, παρατηρώντας πως τουλάχιστον, πάνω από το 80% των πολιτών φορούσαν μάσκα ενώ αντιθέτως στην Βρετανία ούτε το 10% όσων κυκλοφορούν δεν το κάνει.

 

«Επομένως κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι σε εξωτερικούς χώρους οι πιθανότητες της διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ μικρή, 18-19 φορές μικρότερη σε σύγκριση με τους εσωτερικούς χώρους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author