Μυτιλήνη- Καρά Τεπέ: Τουλάχιστον 1000 άτομα στην πύλη της νέας δομής

Estimated read time 1 min read

Τουλάχιστον 1000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην πύλη της νέας δομής στον Καρά Τεπέ, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Έως και χθες το βράδυ είχαν ήδη μπει στην δομή 5.000 από τους συνολικούς 12.000 ανθρώπους, που είχαν μείνει άστεγοι μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.  

Φωτ. INTIME NEWS

Με την είσοδο στην νέα δομή αρχίζει η διαδικασία ταυτοποίησης, αλλά και ο υγτειονομικός έλεγχος προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να μεταφερθούν στις σκηνές τους. 

Σε νέα ανταπόκρισή του από την Λέσβο, εν τω μεταξύ, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, αναφέρεται στην προσπάθεια της της ελληνικής Αστυνομίας να πείσει τους μετανάστες να μεταφερθούν από τους δρόμους στη νέα, προσωρινή δομή.

Φωτ. INTIME NEWS

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο νησία, Άστριν Κάστελεϊν, η οποία επισημαίνει για την αστυνομική επιχείρηση ότι «από τη στιγμή που είναι ειρηνική, συνιστά καλή κίνηση». Παράλληλα τονίζει ότι «εδώ στους δρόμους υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια και την δημόσια υγεία, ενώ δεν είναι αξιοπρεπείς οι συνθήκες». 

Φωτ. INTIME NEWS

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται επίσης η ανακοίνωση της αστυνομίας πως πρόκειται «για επιχείρηση με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και με ανθρωπιστικό χαρακτήρα», αλλά και δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ότι έχουν εντοπιστεί 135 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊούς, με τους ανθρώπους αυτόυς να έχουν μεταφερθεί σε «ειδικούς χώρους όπου λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα». 

Eπισημαίνεται τέλος η έκκληση της Ελλάδας προς την Ε.Ε. να επιδείξει αλληλεγγύη. 

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author