Μπλόκο στις πλατείες για τα κορωνοπάρτι με μοντέλο Πλατείας Βαρνάβα

Estimated read time 1 min read

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο αλλά και στις τάξεις των επιστημόνων για τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες της χώρας από νεαρούς οι οποίοι συμμετέχουν σε κορωνοπάρτι δίχως να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας.

Τα ολοένα και περισσότερα κορωνοπάρτι έρχονται σε μία περίοδο ιδιαίτερης κόπωσης των πολιτών μετά από περισσότερο από έναν χρόνο πανδημίας και περιοριστικών μέτρων με αποτέλεσμα η οποιαδήποτε εκ των υστέρων επέμβαση της αστυνομίας να θεωρείται πως δεν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι των περιοχών που γίνονται οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις αφού οι… θαμώνες φεύγοντας αφήνουν πίσω τους ένα χάος από σκουπίδια.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται από το κυβερνητικό επιτελείο ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης δίχως να πυροδοτηθεί ένταση με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο σχεδιάζονται παρεμβάσεις παρόμοιες με αυτή που έγινε στην πλατεία Βαρνάβα όπου αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ είχαν περιφρουρήσει από νωρίς το σημείο αποτελώντας έτσι ανασταλτικό παράγοντα σε όσους επιθυμούσαν να κάνουν εκεί το… πάρτι τους.

«Δεν θέλουμε σύγκρουση με τη νεολαία, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» σημείωνε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στο protothema.gr αναφέροντας δε πως «αναγκαστικά θα παίζουμε κρυφτούλι το επόμενο διάστημα. Η Αθήνα έχει εκατοντάδες πλατείες και όπου παρατηρείται πρόβλημα θα επεμβαίνουμε όπως έγινε στην πλατεία Βαρνάβα, μέχρι να βρεθεί η επόμενη περιοχή που θα παρέμβουμε».

Νωρίτερα η κυρία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως η Αστυνομία δεν μπορεί να να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της Αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «επειδή η αστυνομική καταστολή δεν είναι λύση ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών. Οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα επομένως τώρα που οδεύουμε προς το τέλος της περιπέτειας είναι καλό να κάνουμε υπομονή και να μην εμπλακούμε σε νέες περιπέτειες». Αναφέρουν δε πως μία μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού καθώς μετά θα ακολουθούσαν στο πλαίσιο αντίδρασης κατά των μέτρων καταστολής και διαδηλώσεις υπέρ συλληφθέντων ή προσαχθέντων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πως στο μείγμα των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να προκαλέσουν κλεφτοπόλεμο και επεισόδια με την αστυνομία.

Μετά το «λουκέτο» στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι πλήθος κόσμου μετακινήθηκε σε άλλες πλατείες της Αθήνας σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και το Περιστέρι. Ειδικότερα, τα τελευταία βράδια χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author