Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου

Estimated read time 0 min read


Φωτ. Αρχείου

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, με μία βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρος του ΑΔΜΗΕ να έχει προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βλάβη επηρέασε περιοχές του Πειραιά, του Φαλήρου, τα Δυτικά προάστια καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

Από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκε πως ξέσπασε πυρκαγιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου όπου και έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε από την Πυροσβεστική, στο σημείο βρέθηκαν άμεσα τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ προκειμένου να διακόψουν την παροχή ρεύματος στον υποσταθμό.

Όπως επισημαίνεται, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ πραγματοποιούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και σταδιακά -αρχής γενομένης- από περιοχές του κέντρου, των νοτίων και δυτικών προαστίων της Αττικής το ρεύμα επανήλθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author