Μολότοφ, χημικά και φωτιές σε κάδους

Estimated read time 1 min read

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στη Νίκαια μετά τη «συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή» που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δαβάκη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα,  στην Πέτρου Ραλλη, όταν περίπου 40 άτομα συγκρούστηκαν με διμοιρία των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και καπνογόνα, έβαλαν φωτιές σε κάδους ενώ η αστυνομία απάντησε με χημικά και κρότου λάμψης.



Κλειστοί  ήταν το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό “Νίκαια” και “Κορυδαλλός” οι οποίοι άνοιξαν λίγο πριν τις 08.00 το βράδυ με τη λήξη των επεισοδίων.

Μικρής κλίμακας επεισόδια από αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν σε διμοιρία των ματ στην Πέτρου Ράλλη



IMG_3212

Το κάλεσμα

Σε διαδικτυακό κάλεσμά της, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας ανέφερε:

«Δοκιμασμένες και γνωστές από τα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας οι τακτικές της κυβέρνησης, δοκιμασμένες από φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος. Τη στιγμή που το σύστημα υγείας καταρρέει και τα πλήρως αποτυχημένα lockdown δεν πείθουν κανέναν, η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της συνεχίζοντας τη δολοφονική υγειονομική της πολιτική. Όπως έχει φανεί, το δόγμα ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ-ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ αποτελεί τον μονόδρομό τους, σε μια προσπάθεια απόκρυψης των ευθυνών και προετοιμασίας του εδάφους για τις τραγικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας που ήδη ο λαός βιώνει και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Με έναν κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό και ένα αστυνομικό κράτος επιχειρεί να καταλύσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και παράλληλα να καταπνίξει τις δυνάμεις του κινήματος αλλά και γενικότερα τις λαϊκές αντιδράσεις και τις τάσεις ανυπακοής και αγώνα που γεννιούνται.

Από τις επιθέσεις στην πρυτανεία του ΑΠΘ, την προσπάθεια δολοφονίας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, την απρόκλητη δολοφονική δράση των συμμοριών ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και διαφωνεί, μέχρι την πρόσφατη δολοφονική επίθεση στη πλατεία της Ν.Σμύρνης και το όργιο βίας και καταστολής στις 09/03, το μήνυμά τους είναι σαφές: «Είμαστε αυτοί που εν μέσω πανδημίας θα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Κεφαλαίου με οποιοδήποτε κόστος και, αν αυτό δεν σας αρέσει, δεν θα διστάσουμε να σας επιτεθούμε, να σας ξυλοκοπήσουμε, να σας δολοφονήσουμε…»

Είναι τραγικά γελασμένοι όμως αν πιστεύουν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ. Πίσω από τις χουντικές δράσεις των συμμοριών του Χρυσοχοΐδη κρύβεται ο φόβος τους για τις αντιστάσεις λαού και νεολαίας που γεννιούνται μέσα σε αυτή τη δυστοπία.

Θα μας βρίσκουν απέναντί τους ξανά και ξανά. Γιατί η αναγκαιότητα ενός τείχους αντίστασης που θα γίνει δύναμη ανατροπής είναι αυτή που μας κάνει να συνεχίζουμε. Με τις δυνάμεις του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος , για μια συνολική ανατρεπτική απάντηση!»

Ειδήσεις σήμερα 

Συνελήφθη ο άνδρας που «γκρέμισε» από το μηχανάκι τον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη 

Κορωνοϊός: Στα 2.633 τα νέα κρούσματα – Τα 1.322 στην Αττική 

Κικίλιας: Κάνουμε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author