Μητσοτάκης στους «27»: Να συμφωνήσουμε γρήγορα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού -Αλλιώς θα το κάνει ο ιδιωτικός τομέας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Estimated read time 1 min read

Την ανάγκη δημιουργίας των πιστοποιητικών εμβολιασμού υπογράμμισε στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό δεν θα ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο, αλλά αντιθέτως θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα. Η διευκόλυνση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά επίσης τις αερομεταφορές και τους κλάδους της φιλοξενίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστρία: Ο Κουρτς υποστηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γερμανός υπουργός Υγείας: Θέλουμε να δημιουργήσουμε και ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε για άλλη μία φορά την ενότητα στην εμβολιαστική στρατηγική της Ένωσης και τα αυστηρά μηνύματα που πρέπει να σταλούν στις φαρμακευτικές εταιρείες, για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει σχετικά με την παραγωγή και παράδοση εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ πρότεινε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών-μελών.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author