Μητσοτάκης και Μαρέβα κάνουν το εμβόλιο στις 28 Δεκεμβρίου

Estimated read time 1 min read

Το δικό του μήνυμα στους πολίτες για την ασφάλεια του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού θα στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, θα εμβολιαστούν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020.

Ο εμβολιασμός θα γίνει μπροστά στις κάμερες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, αναμένονται στην Ελλάδα τα πρώτα «πακέτα» με το εμβόλιο της Pfizer. Όλα αυτά, εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων που συνεδριάζει στις 21 Δεκεμβρίου 2020, εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για χρήση στους Ευρωπαίους πολίτες.

Πριν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, Μαρέβα, θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του «Ευαγγελισμού».

Οι πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα που θα εμβολιαστούν, είναι μια νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Αθήνα. Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα είχε επιβεβαιωθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 έχουν φθάσει στις 129.584, την ώρα που οι νεκροί ασθενείς ανέρχονται πλέον σε 4.044.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 916. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι υπάρχουν 96 νεκροί και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 527.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.athensvoice.gr

You May Also Like

More From Author