«Μην μας κάνετε κακό»: Οι διάλογοι των Ελλήνων ναυτικών με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Estimated read time 1 min read

Αγωνία για το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ ανοιχτά του Περσικού Κόλπου με την κατάληψη δύο ελληνικών τάνκερ από Ιρανούς ενόπλους.

Η αγωνία για τους 9 Έλληνες ναυτικούς και τον έναν Κύπριο παρατείνεται, παρά την ανακοίνωση νωρίτερα των ιρακινών ναυτιλιακών αρχών πως το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ που κατασχέθηκαν την Παρασκευή από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» δεν τελεί υπό κράτηση, πως είναι καλά στην υγεία του και ότι βρίσκεται πάνω στα πλοία.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στη δημοσιότητα τους διαλόγους τη στιγμή που οι Ιρανοί έκαναν την επιχείρηση κατάληψης των πλοίων.

Ο συγκλονιστικός διάλογος

Iρανοί: Μην κουνηθεί κάνεις. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα.

Πλήρωμα: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Καταπατάτε τους νόμους.

Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθείτε όλοι στη γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο. Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς.

Πλήρωμα: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι.

Ιρανοί: Δεν θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.

Το χρονικό της κατάληψης των δύο πλοίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ελικόπτερο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού προσνηώθηκε την Παρασκευή στο ελληνικής σημαίας πλοίο Delta Poseidon το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα (22 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Ιράν) στον Κόλπο. Στη συνέχεια ένοπλοι αιχμαλώτισαν το πλήρωμα του πλοίου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δύο Έλληνες πολίτες.

Αντίστοιχο συμβάν συνέβη και σε άλλο πλοίο ελληνικής σημαίας, στο οποίο επέβαιναν επτά Έλληνες πολίτες και που ευρίσκετο πλησίον των ιρανικών ακτών.

Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author