Με φιλεργατικό «κουστούμι» και το βλέμμα στις κάλπες

Estimated read time 1 min read

Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της Κυβέρνησης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το «success story» των τριών χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία παρουσίασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός που έδειξε έτοιμος να αποδράσει, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Μάρτυρες, ίσως, της τελευταίας σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (με την τωρινή της σύνθεση) γίναμε το μεσημέρι της Τετάρτης. Στο δρόμο για τις πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μοίρασε και πάλι υποσχέσεις, αναφέρθηκε με αυταρέσκεια στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση του τα τρία προηγούμενα χρόνια και χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής «έντυσε» με ωραία λόγια την κακοστημένη παράσταση για την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές.

Μια ημέρα μετά το σφυροκόπημα που δέχτηκε σχεδόν από όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπροστά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που επιχείρησαν να τονώσουν το ηθικό του αρχηγού τους χειροκροτώντας επανειλημμένα, προχώρησε σε ένα μίνι-απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, εκθείασε το κυβερνητικό έργο και το μόνο που δεν είπε είναι πότε θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνθήκες μιας ζοφερής οικονομικής κρίσης, ευλόγησε «τα γένια του» για τις οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησής του και απαρίθμησε τα «επιτεύγματά» της αναφέροντας τα τέσσερα κεφάλαια κοινωνικής πολιτικής: Ζητήματα εργασίας, Καταπολέμηση της ανεργίας, Κοινωνική ασφάλιση και Προστασία των αδύναμων.

Όμως, ενώ το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κοινωνική πολιτική, ξέχασε να μιλήσει για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και απαρίθμησε μια σειρά από αριθμούς θέλοντας να ωραιοποιήσει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για μια «τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα» που έφερε τη χώρα «ένα βήμα πριν από το γκρεμό». Μίλησε μάλιστα για μνήμη και όχι ανάμνηση για το 2015 που οι συνταξιούχοι «έκλαιγαν στα πεζοδρόμια».

Χρησιμοποιώντας ένα διχαστικό λόγο επεσήμανε «ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν» και ερχόμενος στη σήμερα τοποθέτησε την Ελλάδα «στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη».

Θέλοντας να φτιάξει μια εικόνα πολιτικού με κοινωνική ευαισθησία, απαξίωσε το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και έφτασε μάλιστα να χρησιμοποιεί συνθήματα του ΚΚΕ («νόμος είναι το δίκιο του εργάτη») προκαλώντας θυμηδία.

Παρουσίασε ως μεγάλη επιτυχία την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αμφιλεγόμενη λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας τις παρεμβάσεις για τα «παιδιά» (αναφερόμενος στους ντελιβεράδες) και το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας» που καθιέρωσε.

Φόρεσε τη στολή του εξολοθρευτή της ανεργίας και του υπερασπιστή των συνταξιούχων και πανηγύρισε για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλειας βαπτίζοντάς το «καινοτόμο πρόγραμμα» που φέρνει «επανάσταση».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author