Με κεράκια και μάσκες οι πιστοί στην ακολουθία του Επιταφίου

Estimated read time 1 min read

Με κεράκια στα χέρια και μάσκες, οι πιστοί επισκέφθηκαν τις εκκλησίες σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, για την ακολουθία του Επιταφίου. Οι περισσότεροι ήταν συνεπείς στην τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.




Αρκετός κόσμος έσπευσε στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο δρόμος στο εξωτερικό έκλεισε, ενώ σε αρκετά σημεία, λόγω του όγκου των πιστών, τα μέτρα δεν τηρήθηκαν.

Επιτάφιος



Επιτάφιος 2



Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του protothema.gr, στο Μαρούσι ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής γέμισε με κόσμο. Ο ιερέας που τελούσε τη λειτουργία καλούσε από το μεγάφωνο το συγκεντρωμένο πλήθος των πιστών να τηρεί τις αποστάσεις και τα μέτρα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα κατανυκτικό και φέτος. Αν και οι περισσότεροι πιστοί προσπάθησαν να τηρήσουν τα μέτρα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν εφικτό. Πολλοί επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία έξω από τους Ναούς, ορισμένοι εκ των οποίων γέμισαν με βάση τα προβλεπόμενα όρια στο εσωτερικό τους.

epitafioss__1_
epitafioss__2_

Η περιφορά του επιταφίου φέτος έγινε μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών. Αντίστοιχα, το προσκύνημα του Επιταφίου έγινε εκτός του ναού.

Τα μέτρα που ισχύουν για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Γενικότερα, για την ομαλή λειτουργία των εκκλησιών καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ισχύουν τα εξής:

Ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά, με επαρκή αερισμό των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών, ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέσι: Πωλήθηκαν 143.000 ευρώ τα παπούτσια του όταν ξεπέρασε σε γκολ τον Πελέ

Oktoberfest στο Ντουμπάι ετοιμάζουν Γερμανοί επιχειρηματίες

Ισραήλ: Άνδρας «είδε» την τραγωδία δύο ώρες πριν συμβεί – Χτυπούσαν τα κινητά των νεκρών από μητέρες και συζύγους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author