Με «γαλλικό μοντέλο»… «προνόμια» στους εμβολιασμένους

Estimated read time 1 min read

Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η κυβέρνηση, αν και νωρίς ακόμα, επεξεργάζεται σχέδια για διευκολύνσεις σε όσους επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προκρίνοντας το «γαλλικό μοντέλο». 

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υποστήριξε (ΣΚΑΪ) πως έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση, σε όλα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε, φρόντισε όμως να διευκρινίσει πως υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να φθάσουμε στις τελικές αποφάσεις.

«Πρώτον, πρέπει όλοι αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν, να μπορούν. Να έχει ανοίξει δηλαδή το σύστημα για όλους. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική. Έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ε.Ε και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του», είπε. 

Το «γαλλικό μοντέλο»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος σε πρακτικές άλλων κρατών αναφέρθηκε στο «γαλλικό μοντέλο» εξηγώντας: «Ξέρουμε για παράδειγμα ότι στη Γαλλία το health pass ισχύει σε συνάξεις άνω των 1.000 ατόμων. Δηλαδή σε μια συναυλία, σε ένα στάδιο μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για να έχει πρόσβαση εκεί» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα μπαρ, πρόσθεσε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την επίδειξη των πιστοποιητικών σε αυτά, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σχετική νομοθεσία. «Αυτή τη στιγμή η χρήση του είναι για να περνά κανείς τα σύνορα γρηγορότερα», επισήμανε.

Τις κυβερνητικές επιδιώξεις για παροχή «προνομίων» σε όσους έχουν εμβολιαστεί περιέγραψε προ ολίγων ημερών στις τοποθετήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο κατά την ομιλία του στη Βουλή όσο και στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author