Μετακινήσεις μετ’ εμποδίων για τους ανεμβολίαστους

Estimated read time 1 min read

© Rpianoshow | Dreamstime.com

Η κυβέρνηση προκρίνει τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη, επενδύοντας στη λογική των εκβιασμών αντί της πειθούς.

Πρεμιέρα για τα τιμωρητικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στις 5 Ιουλίου με την κυβέρνηση να επιλέγει το δρόμο του διχασμού αντί της πειθούς για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να προσέλθουν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο. Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα μετακινούμαστε στα νησιά έδωσε ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης, Αθανάσιος Κοντογεώργης.

EUROKINISSI/ΘΑΝΟΣ ΡΙΒΙΟΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια στα νησιά, πλέον, θα πραγματοποιούνται εφόσον

  • Οι ενήλικοι πολίτες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών.
  • Για τους ανήλικους 12 – 18 γίνεται δεκτό όποιο τεστ, συμπεριλαμβανομένων και των self test, ενώ για τους ανήλικους έως 12 ετών η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, κατά την επιστροφή από τα ταξίδια συνίσταται η διενέργεια self test για άτομα άνω των 23 ετών.

Με self test οι μετακινήσεις από νησί σε νησί

Ο ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων (ΕΡΤ) για το πώς θα μετακινούμαστε από νησί σε νησί σε περίπτωση μη εμβολιασμού διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται τεστ αυτοδιάγνωσης (self test). Και όπως τόνισε αυτό το μέτρο θα εξεταστεί και για τις μετακινήσεις, το επόμενο διάστημα, και από νομό σε νομό καθώς και με άλλα μέσα μεταφοράς.

«Ο στόχος είναι να αποφευχθεί ένας νέος επιδημιολογικός κίνδυνος. Τις επόμενες μέρες φτάνουμε στο 60% της εμβολιαστικής κάλυψης. Θα πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι περιορισμούς; Όχι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη χώρα. Το όφελος που θα υπάρξει για τη χώρα υπερβαίνει κατά πολύ το όποιο κομματικό όφελος», δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author