Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 23:08

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χάρης Γκίκας

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Η πυρκαγιά έκαιγε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 οχήματα με 112 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες ενώ υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο zougla.gr, την ώρα της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Διονύσου και Μαραθώνος

– Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα

– Ερμού και Αρτέμιδος

– Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ

– Διονύσου στον Άγιο Πέτρο

– Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

– Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα

– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου

– Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Mε εντολή του Aρχηγού ΠΣ Aντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στη Νέα Μάκρη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς ενώ έδωσε επιπλέον εντολή να τεθούν σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές υπηρεσίες Αττικής.

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες ήταν μέσα στον αστικό ιστό και δόθηκε μάχη να μην καούν σπίτια καθώς είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω – γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονταν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author