Μεγάλες συγκεντρώσεις για το αντεργατικό νομοσχέδιο

Estimated read time 1 min read

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Άλλη μια «μάχη» κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη δίνουν συνδικάτα και εργαζόμενοι που έχουν προγραμματίσει πρωινά και απογευματινά συλλαλητήρια στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 έξω από τη Βουλή. «Θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα» υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και μιλούν για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει «καταστάσεις σκλάβων του 21ου αιώνα».

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του “Χατζηθάφτη”. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Απεργιακή συγκέντρωση απο το ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο κάλεσμα έλαβαν μέρος πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία κ.ά, αλλά και αριστερές συλλογικότητες.

Ξεκίνησε η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

ΕΦ.ΣΥΝ.

Θεσσαλονίκη 

Σε κλοιό συγκεντρώσεων και η Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ακτιβιστική ενέργεια μελών του ΚΚΕ. Ανήρτησαν πανό στην «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών».

Efsyn.gr

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. ώς τις 5 μ.μ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3), Ηλεκτρικός και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) κι έτσι ΟΣΕ και Προαστιακός προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. «Δεμένα», τέλος, θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. 

● Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ από τις 2 μ.μ. ως τις 6 μ.μ.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author