Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού βρέθηκαν θαμμένες σε χώρο αποθήκευσης

Estimated read time 1 min read

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020, 14:26

Πολεμικό υλικό, θαμμένο σε περιφραγμένο χώρο υπαίθριας επιχείρησης, σε περιοχή της Καστοριάς, βρέθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, την οποία συνέδραμε και η 122 Ομάδα Ναρκαλιείας/Τ.Ε.Ν.Ξ., του Στρατού Ξηράς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG), 16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), 79 αμυντικές χειροβομβίδες και μια επιθετική χειροβομβίδα, 3 πολεμικά τουφέκια τύπου KALASHNIKOV, 2 υποπολυβόλα τύπου type – 50, 4 γεμιστήρες υποπολυβόλων τύπου type – 50, 25.920 φυσίγγια, 80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και 9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και κατάσχεση του προαναφερόμενου πολεμικού υλικού.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016. Τότε είχε συλληφθεί ο αστυνομικός και ο ιδιοκτήτης της μάντρας σιδερικών. Στο αυτοκίνητο του αστυνομικού είχαν βρεθεί 124 κιλά χασίς και στο σπίτι του μεγάλη ποσότητα οπλισμού. Τότε φέρεται να ομολόγησε στους συναδέλφους του ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο έκανε άλλες τέσσερις μεταφορές ναρκωτικών, ενώ η «αμοιβή» του για κάθε δρομολόγιο φαίνεται πως ήταν 1.000 ευρώ.

Τότε ο μαντράς, στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί οπλισμός, φέρεται να κατέθεσε ότι τον βρήκε θαμμένο σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς, όπου κατά το παρελθόν συμμετείχε σε έρευνες για τον εντοπισμό χρυσού.

Πολλά από τα όπλα που βρέθηκαν χθες, 11 Σεπτεμβρίου, είναι σκουριασμένα, ο στρατός θα κρίνει αν είναι λειτουργικά.

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author