Μακρόν: Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου για το έργο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας

Estimated read time 1 min read

«Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μου για να παραδώσω αυτό το έργο προόδου, διαφάνειας και ανεξαρτησίας» είπε κατά την ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σημαίνοντας την έναρξη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

«Πάνω από 16 εκατ. ήσασταν εσείς που συμμετείχατε σε αυτό το εκπληκτικό δικαίωμα που δίνει η ψήφος» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα.

«Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε με τιμά» πρόσθεσε κατά την ομιλία του μετά την ανακοίνωση της πρόκρισής του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου απέναντι στην αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν.

«Μπορείτε όλοι σας να θεωρήσετε ότι μαζί θα φέρουμε αυτό το όραμα της ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας» είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν δίπλα του και έδωσαν τόσα πολλά στη Γαλλία. «Ξέρω πολύ καλά τι σας οφείλω: ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Καλώ όλους εκείνους που επί έξι χρόνια και μέχρι σήμερα το βράδυ δεσμεύτηκαν να εργαστούν δίπλα μου, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, να ενωθούν σε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα ενότητας και δράσης. Καλώ όλους αυτούς που δεσμεύτηκαν να δουλέψουν δίπλα μου να υπερβούν κάθε διαφορά για να δουλέψουμε για ένα μεγάλο όραμα για τη χώρα μας.»

«Θέλω να χαιρετίσω όλους τους υποψηφίους που ήταν παρόντες στον πρώτο γύρο. Παρακαλώ χειροκροτήστε τους. Από την αρχή και πάντα υπερασπιζόμαστε τις πεποιθήσεις με δύναμη, αλλά σεβόμενοι τον καθένα. Σας ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την απογοήτευση των υποψηφίων των οποίων μόλις ανέφερα τα ονόματα» είπε έχοντας αναφέρει κάθε έναν από αυτούς.

«Μην κάνετε το λάθος, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η συζήτηση που θα κάνουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Θέλουμε μια ανεξάρτητη Γαλλία επειδή είναι ισχυρή οικονομικά, οικολογικά, αγροτικά και πολιτιστικά; Θέλουμε μια Γαλλία όπου, μέσω της οικολογίας, θα μειωθούν οι λογαριασμοί θέρμανσης; Θέλουμε μια Γαλλία που συνεχίζει να εμπιστεύεται την επιστήμη, τη λογική, την ικανότητα, όπως κάναμε τα τελευταία χρόνια; », διερωτήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος.

«Θέλω μια Γαλλία που μάχεται αποφασιστικά ενάντια στον ισλαμιστικό αυτονομισμό, αλλά όχι μια Γαλλία που εμποδίζει τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να τρώνε σύμφωνα με τις (διδασκαλίες) της θρησκείας τους.

»Θέλω μια Γαλλία που είναι μέρος μιας ισχυρής Ευρώπης, όχι μια Γαλλία που αφήνει την Ευρώπη με συμμάχους μόνο στους λαϊκιστές και τους ξενοφοβικούς», είπε στοχεύοντας τη Μαρίν Λεπέν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό (σύμφωνα με τα επίσημα exit polll) στο 28,1% σχεδόν πέντε μονάδες μπροστά από την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν.

Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author