Μακρόν: Θα θέσει το ζήτημα της ανάφλεξης στον Καύκασο στο ΣΑ του ΟΗΕ

Estimated read time 1 min read

Φωτ. αρχείου: AP

Η Γαλλία θα θέσει το ζήτημα των συγκρούσεων ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπάϊτζάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει να καλεί και τις δύο πλευρές να τηρήσουν την εκεχειρία.

Μακρόν: Θα θέσει το ζήτημα της ανάφλεξης στον Καύκασο στο ΣΑ του ΟΗΕ-1

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 49 στρατιώτες της σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κατά μήκος του συνόρου με το Αζερμπαϊτζάν έπειτα από την σφοδρή κλιμάκωση των εχθροπραξιών που ανάγκασαν την Ρωσία και τις ΗΠΑ να κάνουν έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Μαζί με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, η Γαλλία συμπροεδρεύει της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ, η οποία διαμεσολαβεί μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα σήμερα ο Μακρόν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα Αρμενίας –Αζερμπαϊτζάν, της έναρξης συνομιλιών για την επίλυση των διαφορών, αλλά και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν δήλωσε διαθέσιμος να συνομιλήσει και με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr



Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author