Μακρόν: Η Γαλλία δέχεται επίθεση

Estimated read time 1 min read

Μήνυμα πως «η Γαλλία δέχεται επίθεση» έστειλε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της άγριας μαζικής δολοφονίας σε εκκλησία στη Νίκαια, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Μιλώντας ενώπιον του γαλλικού έθνους ο Μακρόν ανέφερε πως «η χώρα μας είναι υπό επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών» και πρόσθεσε πως «επιτίθενται στη Γαλλία εξαιτίας των αξιών της ελευθερίας και της επιθυμίας του Παρισιού να μην υποκύψει στην τρομοκρατία».

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην καθολική κοινότητα της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που σημειώθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

O ίδιος δήλωσε ότι θα επεκτείνει την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού στρατιωτών για την προστασία σημαντικών γαλλικών τοποθεσιών, όπως χώροι λατρείας και σχολεία.

Σημειώνεται πως η Γαλλία αύξησε το επίπεδο συναγερμού στα εδάφη της στο ανώτατο επίπεδο και όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ η απάντηση της κυβέρνησης στην επίθεση θα είναι σκληρή και αμείλικτη.

Την ίδια ώρα η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας τόνισε πως οι πολίτες της Νίκαιας μπορούν να αναμένουν την υποστήριξη των Παριζιάνων.

Τα πρώτα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη

Έρευνες για να διαπιστώσει αν ο δράστης της άγριας επίθεσης σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας βρισκόταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία πραγματοποιεί η γαλλική αστυνομία. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αιθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ».

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες, ο δράστης είναι 25 ετών και ονομάζεται Μπραχίμ, ενώ πιστεύεται πως έδρασε μόνος του.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των θυμάτων είναι μια 70χρονη γυναίκα, της οποίας ο δράστης της έκοψε το λαιμό μέσα στην εκκλησία.

Ένας άνδρας, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ήταν ο νεωκόρος της εκκλησίας, ενώ το τρίτο θύμα, μια γυναίκα γύρω στα 40, μαχαιρώθηκε μέσα στην εκκλησία, αλλά κατάφερε να διαφύγει και να καταφύγει σε ένα γειτονικό μπαρ, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν έξι τραυματίες, αλλά ο απολογισμός αυτός είναι προσωρινός.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author