Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος δασκάλας που δολοφονήθηκε, πέθανε δύο ημέρες μετά την επίθεση

Estimated read time 1 min read

Είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά

Ο σύζυγος της Ίρμα Γκαρσία, μίας εκ των δύο εκπαιδευτικών που δολοφονήθηκαν στο μακελειό στο Τέξας άφησε την τελευταία του πνοή δύο ημέρες μετά την επίθεση. 

Ο Τζόι Γκαρσία κατέληξε το πρωί της Πέμπτης, λόγω «επείγοντος ιατρικού περιστατικού», έγραψε η Ντέμπρα Όστιν, εξαδέλφη της δασκάλας, στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο GoFundMe για την οικογένεια. 

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο Τζόι πέθανε από τη θλίψη και επειδή δεν μπορούσε να αντέξει την απώλεια της αγάπης της ζωής του εδώ και πάνω από 25 χρόνια», συμπλήρωσε. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε και ο ανιψιός της εκπαιδευτικού, Τζον Μαρτίνεζ, εκτιμώντας και εκείνος ότι ο Τζόι Γκαρσία άφησε την τελευταία του πνοή λόγω του πόνου που βίωνε. 

Η Ίρμα και ο Τζόι Γκαρσία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο γιους και δύο κόρες, που είναι από 12 έως 23 ετών. 

Η Ίρμα Γκαρσία και η Εύα Μιρέλες ήταν θύματα του 18χρονου μακελάρη του Τέξας, Σαλβαντόρ Ράμος, ο οποίος σκότωσε 19 παιδιά. Οι δύο δασκάλες προσπάθησαν να προστατεύσουν τους μαθητές από τις σφαίρες, σύμφωνα με μαρτυρίες. 

Facebook Twitter
Η Ίρμα Γκαρσία (αριστερά) και η Εύα Μιρέλες

Οι αστυνομικοί βρήκαν την Γκαρσία «να αγκαλιάζει τα παιδιά με τα χέρια της σχεδόν μέχρι την τελευταία της πνοή», δήλωσε ο ανιψιός της, Τζον Μαρτίνεζ στους New York Times. «Θυσίασε τον εαυτό της για να προστατεύσει τα παιδιά στην τάξη της. Ήταν μια ηρωίδα», έγραψε στη σελίδα στο GoFundMe. 

«Η Εύα ήταν ο πραγματικός ορισμός του ήρωα. Έβαλε στην άκρη τους δικούς της φόβους για να προστατεύσει τους μαθητές της εκείνη την ημέρα», είπε η αδελφή της Μιρέλες, Μάγκι. 

Η 48χρονη Ίρμα Γκαρσία ήταν δασκάλα εδώ και 23 χρόνια, όλα στο σχολείο στο οποίο έγινε η πολύνεκρη επίθεση. «Θέλω να τη θυμούνται ως κάποια που θυσίασε τη ζωή της και έβαλε τη δική της ζωή σε κίνδυνο για τα παιδιά της», είπε ο Τζον Μαρτίνεζ στην Washington Post. «Δεν ήταν απλά οι μαθητές της. Ήταν τα παιδιά της και έβαλε τη ζωή της σε κίνδυνο, έχασε τη ζωή της για να τα προστατεύσει τέτοιος άνθρωπος ήταν», συμπλήρωσε. 
 



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author