Μαγιορκίνης: Με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως δούμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική

Estimated read time 1 min read

Για το άνοιγμα των σχολείων, την επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση της πανδημίας μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας ότι υπάρχει ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων λόγω των μαζικών επιστροφών στην Αττική.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευή για 3ο 4ο και 5ο κύμα κορωνοϊού μέσα στον χειμώνα ο ίδιος υπογραμμίζει πως «αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση. Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται».

Πηγή άρθρου www.cnn.gr

You May Also Like

More From Author