Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί

Estimated read time 1 min read

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης   Εύβοιας από χθες με τους πυροσβέτες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.
Πολλά σπίτια έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ  λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν και οι οικισμοί Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Επί τόπου επιχειρούν  95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.



Καπνός και έλλειψη ορατότητας κρατούν καθηλωμένα τα εναέρια μέσα
Εν αναμονή της άφιξης των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεδριάζει αυτήν την ώρα Συντονιστικό Όργανο στο δημαρχείο της Λίμνης, στην Εύβοια, στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο αναμένονται στην περιοχή της φωτιάς, ωστόσο ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας ακόμη δεν επιτρέπουν στους χειριστές να εκτελέσουν πτήσεις πάνω από τα καμένα.

«Πρέπει να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα. Δεν πρόκειται να σταματήσει η φωτιά με δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο», ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί δέκα χωριά και οικισμοί. Οι κάτοικοι τους κατευθύνθηκαν είτε σε συγγενικά πρόσωπα, είτε σε ξενοδοχεία.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση γύρω από τη Λίμνη Ευβοίας, με πολλούς οικισμούς να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή να απειλούνται.

LamiaReport.gr: Μεγάλη πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη Λίμνη Ευβοίας



Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.

LamiaReport.gr: Μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας



«Αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα»


«Η εκκένωση των χωριών ήταν προληπτική. Έγινε με τάξη και έτσι αποφύγαμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές που ήταν το βασικό στοιχείο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε με την έναρξη της φωτιάς» υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπανός «υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις και άρχισε η καταμέτρηση, αλλά αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα. Για μας η ανθρώπινη ζωή είναι το μείζον».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Συνεχίζεται η μάχη σε Κρυονέρι και ρέμα Χελιδονούς – Οι ελπίδες στα εναέρια μέσα

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αγωνία για τα δεκάδες άλογα από τους ιππικούς ομίλους

«Καμίνι» για 8η ημέρα η χώρα – Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει 45 βαθμούς – Πότε θα… δροσίσει

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author