Μίκης Θεοδωράκης: Την επόμενη Πέμπτη η κηδεία στην Αθήνα – Τελευταία του επιθυμία να ταφεί στα Χανιά – Κρήτη

Estimated read time 1 min read



Κρήτη








Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

Την επόμενη Πέμπτη οι Έλληνες αποχαιρετούν τον «δικό τους» Μίκη Θεοδωράκη. Η σορός του μεγάλου μουσικο- συνθέτη  θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00  στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Ωστόσο σε ότι αφορά τον τόπο ταφής η απόφαση που ανήκει στην οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Neakriti.gr δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Ήθελε να ταφεί στον Γαλατά Χανίων

Τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν να ταφεί στον Γαλατά  Χανίων.

Την τελευταία επιθυμία του την είχε μεταφέρει στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και τον Πρόεδρο του “Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη”, Γιώργο Αγοραστάκη, καθώς ήθελε η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα του, το Γαλατά Χανίων.


«Ο Μίκης Θεοδωράκης προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίζει: «Στην προσωπική του επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2020, προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, έγραφε: “Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής”».

Με την επιστολή του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ζητούσε από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ να επιληφθεί εκείνος προσωπικά ώστε, όπως έγραφε “να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου, αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς, επίσης, βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με τη γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη”.

Η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο imerodromos.gr

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ










Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author