Μήνυμα Μπάιντεν στον ISIS: «Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε, θα συνεχιστεί η εκκένωση»

Estimated read time 1 min read

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στέλνοντας σκληρό μήνυμα στους τζιχαντιστές του ISIS.

«Είναι μία δύσκολη μέρα», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπαίντεν για τους ανθρώπους που χάθηκαν μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το  Ισλαμικό Κράτος. Ανάμεσα τους χάθηκαν και πολλοί Αμερικανοί πεζοναύτες του οποίους χαρακτήρισε «ήρωες» καθώς σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές καμικάζι στην προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές άλλων.

«Δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα πληρώσετε», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε αυτούς που ευθύνονται για τις επιθέσεις. Αυτό έδειξε ότι τρομοκράτες προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων από την χώρα. «Η αποστολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες», πρόσθεσε, «η εκκένωση θα συνεχιστεί».

Δείτε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου:  



«Έδωσα εντολή να χτυπηθούν οι εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε ο πρόεδρος ως απάντηση στις φονικές ενέργεις των τζιχαντιστών. «Οι Αμερικανοί διοικητές έχουν όλα όσα χρειάζονται προς το παρόν, υπόσχομαι ότι θα τους χορηγήσω οτιδήποτε άλλο χρειαστούν στην πορεία».

Στη συνέχεια κράτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα και τους Αμερικανούς στρατιώτες που θυσιάστηκαν σε αυτή την αποστολή.

«Οι Ταλιμπάν δεν είναι καλοί, αλλά έχουμε κοινά συμφέροντα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. «Βασιζόμαστε στο ενδιαφέρον τους για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, και αυτό μας συμφέρει γιατί θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε από τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται». Πάντως, επεσήμανε ότι αν και εκατομμύρια Αφγανοί θα ήθελαν να φύγουν από τη χώρα και να έρθουν στις ΗΠΑ, θα ήταν αδύνατο να τους βγάλει όλους έξω.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν κατά πόσο θεωρεί ότι ευθύνεται για την κατάσταση στο Αφγανιστάν απάντησε: «Εγώ ευθύνομαι για όσα συνέβησαν, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρών πρόεδρος έκανε συμφωνία με τους Ταλιμπάν», δήλωσε ασκώντας κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για την τακτική που ακολούθησε επί προεδρίας του στο Αφγανιστάν.

Ειδήσεις σήμερα

Καμπούλ: Επίθεση καμικάζι του ISIS στο αεροδρόμιο – Στον «αέρα» η επιχείρηση φυγάδευσης χιλιάδων ανθρώπων

Επέκταση της υποχρεωτικότητας φέρνει η πίεση στο ΕΣΥ – «Στο τραπέζι» ο εμβολιασμός για το Δημόσιο

Αφροδίτη Μπάρμπα: Ξέσπασε η μητέρα του μοντέλου – «Ο αλήτης την έστειλε φυλακή»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author