Μέτρα για τον κορωνοϊό: Λίστα ζήτησε ο Μητσοτάκης

Estimated read time 1 min read

Λίστα μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ζήτησε από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εντολή να εξετάσει κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή γενικά αν αυτό χρειαστεί» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οι όποιες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από αύριο, Τρίτη, το απόγευμα.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το άνοιγμα των σχολείων, η γενικότερη κινητικότητα του πληθυσμού, συν το γεγονός ότι υπάρχει ένα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές για παράδειγμα η Πέλλα ή η Αττική μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση» εξήγησε ο κ. Πέτσας.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διαφυλάξουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η λίστα αναμένεται να παραδοθεί στην κυβένρηση σήμερα ή αύριο.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει τη λήψη οριζόντιων μέτρων σε δήμους της Αττικής.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Marc: Προβάδισμα 20,3 μονάδων για τη Ν.Δ. – 63,6% οι θετικές γνώμες για Μητσοτάκη, 31,1% για Τσίπρα

Βίντεο: Εκτός εαυτού ο Νεϊμάρ, αποκαλεί «ρατσιστή» τον Αλβάρο και θέλει να τον κτυπήσει

Bίντεο από Μελβούρνη: Αστυνομικοί βγάζουν με τη βία γυναίκα από το αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου Covid

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author