ΜέΡΑ25 για ΚΥΣΕΑ: Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραδώσει Γη και Ύδωρ στο ΝΑΤΟ

Estimated read time 1 min read

Την «έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζει, με ανακοίνωση του, το ΜέΡΑ25, χαρακτηρίζοντάς την «προσχηματική».

«Η θέση της Ελλάδας είναι προδιαγεγραμμένη, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραδώσει Γη και Ύδωρ στο ΝΑΤΟ, βλ. συμφωνίες για περαιτέρω ανάπτυξη βάσεων, με κορωνίδα για τους Αμερικανούς την Αλεξανδρούπολη, βλ. λεόντειες – δήθεν – αμυντικές συμφωνίες, βλ. αγορές του αιώνα για οπλισμό που χρεωνόμαστε γενιές για να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας πως «ως βασικό ζήτημα λοιπόν της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ τίθεται η «ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας” μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις της αναγνώρισης από τη Ρωσία των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητες περιοχές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί και άλλο τονίζει το ΜέΡΑ25

«Ας είναι ειλικρινής η «Μητσοτάκης ΑΕ»: Δεν συζητούν τι θα κάνουν, έχουν ήδη πάρει εντολή από τις ΗΠΑ για το τι θα κάνουν. Η συνεδρίαση είναι το πρόσχημα για να παρουσιάσουν τις «άνωθεν εντολές ως «αποτέλεσμα ενεργειών που σώζουν την ενεργειακή κατάσταση». Ποιες είναι οι εντολές; Αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), εξαιρετικά ακριβό, εξαιρετικά κερδοφόρο και για τους Έλληνες εφοπλιστές, που έχουν επενδύσει βαριά σε τάνκερ μεταφοράς LNG και τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις», προσθέτει το ΜέΡΑ25 και τονίζει:

«Για τους πολίτες το αποτέλεσμα στην επάρκεια (αλλά και την τιμή) του ρεύματος θα είναι ολέθριο: Οι λογαριασμοί ρεύματος που ήταν ήδη ένα «πάρτι για γύπες» εξαιτίας της προφανούς αδυναμίας (ή έστω θέλησης) της κυβέρνησης να βάλει χαλινάρι στους ολιγάρχες κερδοσκόπους, θα μετατραπούν τώρα σε ένα ρωμαϊκό όργιο που θα κληθούν να πληρώσουν οι «συνήθεις σκλάβοι», οι πολίτες».

«Η «Μητσοτάκης ΑΕ» θα προσπαθήσει να το πουλήσει και αυτό σαν άλλη μια «απρόσμενη εξέλιξη που επηρεάζει όλον τον κόσμο». Δεν είναι αλήθεια. Δεν έχει κάνει «όλος ο κόσμος» τις ίδιες επιλογές, και δεν θα πληρώσει «όλος ο κόσμος» το ίδιο κόστος γι’ αυτές. Πολύ περισσότερο που σε «όλον τον κόσμο» δεν σημειώνεται η ίδια διάσταση συμφερόντων ανάμεσα στην κυβέρνηση των ολιγαρχών, και τον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author