Μένιος Φουρθιώτης: Νέο βίντεο αποκαλύπτει τις κινήσεις των φερόμενων ως συνεργών του μετά τους πυροβολισμούς | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει νέα βίντεο που αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης και κίνησης των δύο συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη.

Στο εν λόγω βιντεοληπτικό υλικό φαίνονται τα δρομολόγια που ακολούθησαν για να προσεγγίσουν και να διαφύγουν πεζή από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο, αφότου πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στις 10:20 το βράδυ της 16ης Απριλίου 2021.

Σε ένα από τα βίντεο αυτά φαίνεται ο δράστης -πιθανόν ο 42χρονος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών- να τρέχει στην οδό Ρόδων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, κρατώντας το πολεμικό όπλο στο αριστερό χέρι κοντά στο σώμα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενα ακόμη βίντεο από το ίδιο σημείο δείχνει τον ίδιο άνθρωπο να τρέχει προς το σημείο που έχει σταθμεύσει το γκρι Smart, όπου τον περιμένει ο συνεργός του. Οι Αρχές πιθανολογούν ότι το ΙΧ αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Ανεμώνης και Χρυσανθέμων.

Το όχημα αποτυπώνεται σε κάμερες ασφαλείας, μετά την επίθεση, να κινείται στη Λ. Διονύσου, στη Λ. Μαραθώνος και μέσω Αττικής Οδού να καταλήγει στο Χαλάνδρι, στην κατοικία του 42χρονου, έχοντας καταγράψει περίπου 28 χιλιόμετρα. Ο 42χρονος δεν αρνήθηκε ότι το όχημα ήταν δικό του, αλλά υποστήριξε ότι βρισκόταν στην περιοχή για δουλειά.

Σημειώνεται ότι στις 23 Απριλίου, ημερομηνία έκρηξης στο γκαράζ του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη, δεν έχει καταγραφεί καμία κίνηση υπόπτων το επίμαχο χρονικό διάστημα, ενώ το ωστικό κύμα είχε εκτονωθεί από μέσα προς τα έξω, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο δράστης βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η προκαταρκτική έρευνα που είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, για την «εισβολή» Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας.

Η κυρία Παπαγεωργακοπούλου ζητούσε να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή με βάση όσα καταγγέλλει ο τέως υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ότι έλαβαν χώρα εντός του υπουργείου πριν από μερικούς μήνες. Η διενέργεια αυτής της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

Η εντολή της εισαγγελέως Σ. Παπαγεωργακοπούλου αφορά τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, έπειτα από τις δηλώσεις-καταγγελίες του τέως υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ότι ο παρουσιαστής εισέβαλε με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί ώρες. Επίσης, ερευνάται και το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, που αφορά την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας, με βάση όσα υποστηρίζει ο Γιάννης Βρούτσης περί «μπράβων», με τους οποίους είχε μεταβεί στο υπουργείο ο παρουσιαστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author